Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Жарко Тасић - На крају првог разреда


Табла Часопис 12:00:00 0

Наташа Липовац, ОШ "Вук Караџић" БеоградНа крају првог разреда


Уживао сам на представи која нас је дочекала на пријему првака и размишљао сам какава је то учитељица Наташа. Мислио сам да је учитељица строга, али ипак није.

Радовао сам се првом дану у школи. Мислио сам да нам је учионица мала. Први дан школе ми се чинио по мало чудно. Другари су ми од почетка били благо. Пре школе сам познавао четворо другара који су сада били са мном у одељењу и то ме је баш смиривало.

Дани у школи су ми пролазили кроз игру, радост и срећу. Посебно ми је било тешко када смо писали први састав. Родитељи су ми малчице помагали за оно што не разумем. Посебно ми се допала математика зато што учимо да рачунамо и то је предмет који ми је био много лак. Домаћи задаци су некада били лаки, а по некад и тешки.

Из првог разреда ћу посебно памтити наш боравак на Тари и када нам је учитељица дала жетоне за билијар. Зближио сам се са много другара зато што су добри, лепо се играмо и много смејемо. Међусобно нас повезује другарство. Са учитељицом причамо о разним стварима, а највише о другарству. Уживам у игри „Између две ватре“. Када смо спремали прву нашу приредбу за Нову годину осећао сам се уплашено, имао сам трему. Из првог разреда памтићу слике наше учионице и наших радова у њој.

Волим моју школу јер у њој учимо да будемо паметни и брижни. Срећних и радосних, по мало и тужних осећања одлазим на свој први летњи распуст.
ЖАРКО ТАСИЋ, I-4

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост