Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » » Алекса Поповић - На крају првог разреда


Табла Часопис 12:00:00 0

Наташа Липовац, ОШ "Вук Караџић" БеоградНА КРАЈУ ПРВОГ РАЗРЕДА


Доживљај у ДКЦ-у  је био леп, али ја сам био помало стидљив, збуњен и узбуђен. Размишљао сам каква ми је учитељица, какви су ми другари и да ли ћу бити добар ђак. У исто време радовао јер полазим у школу.

Знао сам како школа изгеда јер моја сестра иде у трећи разред па сам са родитељима често ишао по њу и моја учионица је баш та иста у којој је она била.

У почетку сам био мало збуњен и узбуђен. Како је време текло све више сам се опуштао, упознавао нове другаре и учитељицу и било ми је све лепше и лакше. Неке другаре сам знао из предшколског: Виктора, Филипа Сабовљебића, Дашу, Круну, Андреу и Нађу, а стекао сам и нове пријатеље, а један од њих је Огњен. Са њим сам се највише зближио и волим да проводим време са њим. Причамо о разним стварима и имамо много тога заједничког.

Дани у школи ми пролазе брзо. Ништа ми није било тешко, па родитељи нису морали пуно да ми помажу. Са лакоћом и уживањем радим математику, али и друге предмете. Највише се забавим на часу физичког због игре „Између две ватре“ коју највише волим. Домаће задатке сам радио редовно и вредно код куће, уз подршку родитеља и сестре.

Допало ми се то што је наша зграда у посебном делу дворишта, али сам у договору са учитељицом из боравка волео да одем у део где је моја сестра и проведем време са њом.

Учитељица нас је водила на рекреативну наставу и на неколико излета. Сви ће ми остати у сећању, а посебно ми се допао одлазак на Аду Циганлију и излет у „Дино парк“.

Моја учитељица је посебна јер нас поред градива учи лепом понашању (бонтону) и учи нас како да будемо добри другари.

После девет месеци дошао је крај првом разреду, па и наша завршна приредба. Срећан сам и узбуђен, али сам сигуран да ће бити сјајна, јер смо се трудили и вредно је припремали. Једва чекам!

Памтићу све лепе ствари и догађаје везане за моје другаре и лепе тренутке које нам је приредила учитељица.

Волим своју школу због учитељице и другара. Жао ми је што се са другарима растајем на два месеца, али сам и срећан јер идем на летњи одмор.

Видимо се у ДРУГОМ РАЗРЕДУ!!!Алекса Поповић, I-4

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост