Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Одељењски лист "Школски дани"


Табла Часопис 12:00:00 0

Јелена Ивановић, ОШ „Горачићи“ Горачићи

 

        Из штампе је изашао трећи број Одељењског листа „Школски дани”, обликован радом и маштом ђака-четвртака. Да се подсетимо, специјалну награду (похвалу) освојио је наш први одељењски лист „Другак” на Петом сајму школског издаваштва одржаном у Горњем Милановцу. Та похвала, мишљења и сугестије родитеља, подстакли су нас да у четвртом разреду радимо још боље, да усавршимо писање вести, извештаја и осталих облика новинарског изражавања. Мали новинари трудили су се да забележе све оно што су радили на часовима редовне наставе, али и на ваннаставним активностима.

Већ од првог броја могло се наслутити каква ће бити структура и садржина нашег одељењског листа. Мора бити тематски разноврстан. Трудили смо се да се не запостави ништа што одражава живот нашег одељења. Представили смо разноврсне активности: од обележавања светских дана, успеха на такмичењима, креативних радова насталих на часовима ликовне културе, литерарних радова, „бисера” са часова, угледних активности, тематских часова – једном речју све оно што је рађено у четвртом разреду. У многе активности били су укључени и родитељи, што је потврдило чињеницу да се заједничким и пожртвованим радом постижу добри резултати, а „Школски дани” само су један од плодова те сарадње.

Овај лист испраћа једну генерацију марљивих, вредних четвртака и надамо се ће и даље наставити пожртвовано да раде као и до сада.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост