Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » На Марковданским сусретима


Табла Часопис 14:00:00 0

Слађана Толанов, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Змајево
На Панонији је 13. маја 2017. године одржан фестивал „Марковдански сусрети деце и песника“ који окупља најпознатије представнике из света музике, ликовне уметности и драме. На фестивалу су узели учешће и ученици II-1 заједно са другарима из VI-1, III-1 и IV-1 ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Змајева уз подршку родитеља. 
Организатори фестивала су припремили богат и садржајан програм испуњен песмом, плесом, игроказом, а све је било проткано маштом, бајковитим ликовима и запечаћено дечјом искреношћу и топлином. Сусрет са децом, писцима и сликарима, употпунило је и дружење са Урошем Петровићем и Игором Јурићем. Такође, учествовали смо у радионицама СЛИКОВАЊЕ, МУЗИКАЉЕЊЕ и СТИХОВАЊЕ. Писали смо Најлепшу поруку свету за коју смо похваљени од фондације Тијане Јурић. Са Урошем Петровићем тражили смо благо.

Сара Кртинић  II-1 освојила је  I награду за ликовни рад, а Лазар Жижаков II-1 и Јелена Жижаков VI-1  специјалне награде, такође за ликовни рад. 

Теодора Јањић II-1 освојила је III награду за поезију, као и Денис Баршоњ VI-1, док је Сара Кртинић  похваљена.

Јована Жижаков IV-1 освојила је  I  награду за свирање тамбуре, а Јелена Жижаков VI-1 и Александра Петровић VI-1 су похваљене за певање (дует).


  

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост