Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Школски лист „Горачанац”


Табла Часопис 12:00:00 0

Јелена Ивановић, ОШ „Горачићи“ Горачићи


 Након двогодишње паузе из штампе је изашао трећи број Школског листа „Горачанац”. Покренут пре неколико година, наш Горачанац добио je сада сложенију форму. Трудили смо се да сачувамо физиономију претходна два броја, али новина овог броја је представљање сваког одељења са свим специфичностима и занимљивостима.

Овај број почели смо сећањем на људе који су дали допринос у вршењу своје просветне и културне мисије, на колектив „брачних парова” где се службени и приватни живот испреплетао.

И овај број школског листа углавном чине радови ученика настали на часовима редовне наставе и слободних активности, док је наставник само неко ко усмерава рад ученика и налази се у улози ментора. Своје место у овом броју нашле су „језичке заврзламе”, које овај часопис чине забавним. У рубрици Обележили смо... приказане су најважније активности у вези са обележавањем Дана писмености, Дана дечје књиге, Дечје недеље, Дана безбедног интернета и сл. О добрим примерима наставне праксе, тзв. часовима за углед можете се информисати у овом броју. 


Циљ нашег листа је промовисање свих активности образовноваспитног рада и укључивање што већег броја ученика млађих и старијих разреда. Будући да смо мала сеоска школа у којој не може постојати велики избор секција, значајан је успех када пронађете младе људе који желе да учествују у обликовању овог гласила. Креативност је код свих присутна, само је ваља подстаћи и обликовати. 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост