Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Ана Ђорђић - Машта може свашта


Табла Часопис 10:00:00 0

Лидија Марић Јовановић, ОШ „Браћа Недић“ ОсечинаМашта може свашта


Иако имамо пуно пријатеља који су увек са нама, некад пожелимо да се сакријемо у једном ћошку и да маштамо о великим стварима. 
                                                                                          
Сви на свету имају машту као и ја. Кажу: Машта може свашта, што је наравно истинито, јер када машташ, можеш бити шта год пожелиш: принцеза из бајке, можеш да дишеш под водом и имаш различите моћи.

Један делић моје маште изгледа овако:
Будим се из сна, зраци сунца ме буде. Отварам очи и видим плаво небо. Осврћем се око себе и од запрепашћења осећам вртоглавицу, једва дишем. Налазим се на облаку, на висини од 50.000 километара изнад земље. Јако се плашим и једва дишем, све што желим је да будем код куће где ми је и место. Одједном као да је све био само сан, налазим се код куће. Али не, није сан, свесна сам тога, још сам сва загрејана од прејаког сунца и не могу да дођем до даха. Затварам очи како би било добро да упознам Ника Мерика. Отварам краичак ока и видим себе како стојим на црвеном тепиху и причам са њим.

Да видим које ћу место сад посетити? Замишљам да сам у Београду у Мекдоналдсу. Отварам очи, наравно успело је. Где ћемо сад? Машта је баш супер и све ми се много свиђа. Свратила сам до Лондона, Париза, Немачке, размислићу где ћу још.

Машта ме је одвела тако далеко, чак нисам ни осетила да седим у школи у једном ћошку и уз сву ту галаму успевам да маштам. Било ми је лепо путовати кроз машту, сутра ћу поново.


Ана Ђорђић, V-2


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост