Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Лила Станојевић - Упознала сам дивно створење


Табла Часопис 10:00:00 0


Упознала сам дивно створење


Чупко се створио када се једној баки, док је плела, замрсила вуница, па се од те гужвице створила једна мала слатка лоптица са чворовима. И она се откотрљала да види шта све има около. Само да знате, није се одмах звао Чупко, већ су га тако назвали људи кад је дошао међу њих.

Чупка сам упознала на игралишту, док се котрљао. И одмах смо постали најбољи пријатељи! Једног дана смо одлучили да одемо до фризера да га фризер очешља и мало среди. Али ко је кога на крају средио, сазнаћете брзо!

Стајала сам испред салона и чекала да се Чупково фризирање заврши кад се одједном зачуло гласно запомагање. А онда сам видела фризера како плаче и Чупка са чешљевима закаченим за његово мало вунено тело како поскакује по салону. Одмах сам се извинила фризеру и одвела га кући.

Сутрадан, кад сам се вратила из школе, чула сам да је Чупко скакао по стану и маминој глави, отварао и затварао фрижидер и разбацао све лутке... Нисам могла да верујем својим ушима! Мало сам га грдила, али сам онда схватила да је то део навикавања на правила живота у стану.

Све је то њему ипак ново. Зато сам закључила да морам да будем веома стрпљива с њим.

Много волим свог Чупка, ма колико скакао по стану и маминој глави!За Табла Фест 17


Лила Станојевић, II-3, ОШ „Иван Гундулић“ Нови  Београд
Учитељица: Нада Бунчић


На конкурсу за фестивал дечјег стваралаштва „Табла Фест 17“ у категорији литерарни радови млађи узраст по оцени Стручног жирија песма ће бити објављена у Зборнику фестивала

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост