Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Андреј Милетић - Светско првенство готована


Табла Часопис 08:00:00 0

Светско првенство готована


Освануло је дивно, сунчано јутро, као створено за оно што следи.

Веровали или не, данас се ту у комшилуку, на брду Дангуба, одржава Светско првенство у најзанимљивијем губљењу времена. Такмичари су врсни познаваоци губљења времена и конкуренција је заиста јака.

На позицији број један налази се Раја, стручњак за шишање комараца, позиција број два резервисана је за Влају, ништа мање стручног у бројању жабљих длака.

На позицији број три је Стаја, првак у гледању у једну тачку, на позицији број четири Гаја, вицешампион у излежавању и грицкању сламке.

Последњи, ништа мање битан такмичар, на позицији број пет, је Паја, стручњак за посматрање природног феномена, који никако да се деси, прасета које лети!

Раја, Влаја, Стаја, Гаја и Паја заузеше чудне позе, када судија означи почетак трке звиждуком пиштаљке. И трка поче. На располагању им је сво време овог света.

Време тече а трка почиње врло неизвесно. Да ли ће бити више пошишаних комараца, летећих прасића, жабљих длака, изгрицканих сламчица или одгледаних тачака у даљини?

Судија жељно очекује такмичаре, али се њима изгледа не жури. Публика  навија све јаче, али од њих ни трага. Шта се дешава, судија креће у потрагу!? Али, такмичари су заспали код оближњег храста!

Тако је када се такмичари у потпуности предају трци. Можда једног дана понове трку и издрже сав напор, па можда и добијемо правог шампиона у губљењу врeмена.

За сада је нерешено !!!За Табла Фест 17


Андреј Милетић, II-1, ОШ „Станислав Сремчевић“ Крагујевац


Ментор: Предраг Николић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост