Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Марија Илић - Моје срце је велико као табла


Табла Часопис 08:00:00 0


Моје срце је велико као табла


Признајем, никада  нисам много  размишљала  о  љубави. Једноставно, љубав - то  је  оно  кад  волиш!
За мене љубав је била реч која описује лепа осећања, мами осмехе, изазива сјај у оку... Дубље у значење те речи нисам залазила. Али, како дани безбрижног  детињства пролазе, почех да осећам своје одрастање и схватих тежину те речи.
Рађамо се са осећањем љубави. Првим дахом својим ми  волимо, и нас воле. Воле нас родитељи безусловно, као и ми њих. Волимо браћу, сестре, рођаке, своје  другаре... То је позната љубав која се показује стално. Та љубав нас повезује заувек и може се лако исказати... Бескрајна, права, немерљива, вечна...
Познат ми је и осећај љубави према природи. Радујем се  сваком годишњем добу, свакој промени у природи. Волим  први снег! Смејем се сунчаном дану! Уживам у првим  цветовима!
У мени има много љубави и није ми тешко да то кажем и  покажем. Све је лако! Тај осећај ме бодри и покреће, даје ми  снагу и крила. И оно што је најлепше од свега - узвраћено је!
Воле ме родитељи и стално ми то говоре. Воле ме и  подржавају моји пријатељи. Радује се мени сунце, крошње се  њишу у ритму мога хода, снег се топи у мојој коси, цвеће  мирише посебно за мене, небо се огледа у мојим плавим  очима...
Само, сада се јавља оно питање у вези са оним  непознатим лицем љубави... Она љубав из које се родих ја! Е, то је права загонетка! То је љубав о којој је тешко говорити. Љубав која може а и не мора бити права.
То  је  онај  осећај  који  може  да  диже  и  покрене, а  у  исто  време јако  да  боли.
Та  осећања  мени  су  непозната  још  увек. Само  лагано  схватам  и  постајем  свесна  те  загонетке. То  је  оно  лице  љубави  које  спаја  два  бића.
Тешко је исказати тако дубока осећања. Та љубав може јако да боли ако није узвраћена, али о њој настају  најлепше  песме. Остаје ми да се надам да ће ми живот ускоро спремити такво изненађење, али да нећу бити  разочарана. Да ћу моћи такву љубав поделити са неким ко дише, мисли, воли и жели исто као и ја.
Довољно већ боли моје сазревање и одгонетање загонетки  живота.
Надам се да ћу моћи једном доживети и тај осећај љубави  лако, и као свима које волим, као и ветру, киши и сунцу, и том неком посебном рећи волим те, без страха да неће бити узвраћено...За Табла Фест 17


Марија Илић, 8-3, ОШ  Васа  ЧарапићБели Поток


Наставница: Снежана  Стојановић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост