Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Овог викенда на Дечијој сцени Академије 28 – Витез Која и Четири годишња доба


Табла Часопис 11:00:00 0

Фото: Академија 28

Субота, 23.09, од 17:00 ч
Витез Која у великој акцији


Јунак детињства и цртани лик који не смемо заборавити, враћа се на велика позоришна врата Академије 28! Овога пута он је у мисији спасавања принцезе Миле коју је у свом двору заточио Црни витез Боле. Његово величанство краљ, Милин отац, због тога ће окренути добро познати број Витеза Које, најхрабријег и најплеменитијег витеза у краљевству и замолити га да спаси његову кћерку. Као и увек, Витез Која ће се одазвати позиву и заједно са својим верним другаром Млатом Замлатом кренути у велику акцију спасавања принцезе Миле.
Један од главних квалитета представе је што се кроз низ смешних ситуација у које долазе главни ликови, на непосредан и деци интересантан начин, указује на важност пријатељства и лепог понашања. Витез Која и Црни витез ће се, између осталог, надметати у различитим вештинама као што су: мозгалице, борба мачевима и каваљерство. Да ли ће Витез Која успети да ослободи принцезу Милу и да на витешком турниру победи Црног Витеза, сазнаћете на Великој сцени Академије 28.

Режија:           Игор Дамњановић
Сценарио:       Мина Алексић и Биљана Митровић
Играју:            Биљана Митровић (Принцеза Мила)
Дејан Стојаковић (Црни витез Боле)
Милан Пајић (Витез Која)
Владимир Поповић (Млата Замлата)

 

Недеља, 24.09. од 12:00ч.
Четири годишња доба


Једно од најпознатијих дела Антонија Вивалдија, овога пута у балетској поставци, прилагођено је за најмлађу публику! Професионални играчи Ана Липиј и Мирослав Петровић кроз смену четири годишња доба описују животни циклус човека од рођења па до доба када постају баке и деке: пролеће-рођење (бебе), лето-младост (тинејџерско доба), јесен-зрело доба (родитељство), зима-старост (бака и дека са унуцима).
Представа бележи наступе на разним значајним фестивалима у земљи: позоришни фестивал „Бора Станковић“ у Врању 2003, „Барски љетопис 2006“, дечији фестивал „Позоришни вал 2012“ у Петровцу на мору, „Летњи фестивал у Улцињу 2012“, те „Гардошфест” у Земуну 2013.

Велика представа за малу публику!

Режија:   Предраг Коларевић
Играју:    Ана Липиј
Мирослав Петровић
Радно време билетарнице Академије 28
Радним данима: 12.00-20.30
Викендом: сат времена пре представе/пројекције
Телефон: 011 3616 020, 063 374 103
*Улазнице за позоришне представе се не резервишу.«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост