Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Јована Мојсиловић - Да имам чаробни штапић


Табла Часопис 13:00:00 0


Да имам чаробни штапић


Једне вечери сам утонула у сан. У том чудном сну желела сам да помогнем свима својим чаробним штапићем.
Чаробним штапићем прво бих хтела да улепшам своју кућу. У њу бих ставила шарен кревет, на зидове бих окачила лепе слике. Ставила бих и чоколадне столове који су толико укусни да би привукли сву децу. Потом бих позвала све своје сиромашне другаре, а онда бих и њима помогла да имају лепу и мирисну кућицу. Они би били исто срећни као и ја. Улепшала бих и природу. Мирисала би на срећу и љубав. Сви сиромашни, а и богати другари би удисали тај мирис пријатељства.
Помогла бих и онима који имају неизлечиву болест, да им поново вратим осмех на лице. Волела бих да летим. Да победим зло. Штапићем бих бацила чаролију да више никада не буде рата, него да сви буду срећни и да се у ваздуху осећа мирис доброте. Хтела бих да се сви воле и да помажу једни другима. Чаробним штапићем бих направила да бујни потоци буду од мармеладе и да их сви мажу на хлеб.
Одједном сам се пробудила и схватила да је то био само сан, али увек када будете могли својим чаробним штапићем помозите другима и они ће бити пресрећни. Када порастем, желела бих да будем члан разних добротворних организација и да ширим доброту и хуманост по целом свету.


За Табла Фест 17


Јована Мојсиловић, IV разред, ОШ „Горачићи”, Горачићи

Учитељица: Јелена Ивановић


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост