Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА УЧЕСТВУЈЕ НА „ЛУТ ФЕСТУ“ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ


Табла Часопис 11:00:00 0


Позориште лутака Ниш учествује на Осамнаестом међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ у Источном Сарајеву, који се одржава од 1. до 6. oктобра, са представом „Оловни војник и балерина“ редитеља Дарка Ковачовског.

О јубилеју који „Лут фест“ обележава ове године, продуцент фестивала Александра Митрић-Штифанић каже: “Славећи 18. фестивалски рођендан желимо да укажемо на озбиљност манифестације, постигнут висок умјетнички и организациони ниво”. Додаје да јепунолетсво доказ да је овај фестивал достигао оквире светских позоришних фестивала за дјецу, што потврђује и учешће значајних луткарских позоришта и умјетника из 36 земаља.“

За овогодишњи такмичарски програм одабрано је 12 представа из Словеније, Немачке, Естоније, Египта, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије.

Оловни војник (Фото: Позориште лутака)

Позориште лутака Ниш ће у оквиру фестивалског програма представу „Оловни војник и балерина“ извести 4 пута:

·        У уторак, 2. октобра у 14.00 и 18.00 часова у Источном Сарајеву
·        У среду, 3. октобра у  у 13.00 и 15.30 часова на Палама

Фестивал ће отворити луткарски бал, чији ће учесници продефиловати главним улицама Источног Сарајева и најавити празник луткарства. На балу ће учествовати ученици основних школа и обданишта Источног Сарајева, плесне групе, учесници фестивала, улични уметници из целог света, свирачи, улични оркестри, кловнови, мађионичари, лутке и маскоте, уз бројне уличне атракције.

Поред учешћа на фестивалу, Позориште лутака ће у четвртак, 5. октобра у 11.00 часова гостовати и на сцени Босанског народног позоришта Зеница, чиме најављује почетак сарадње са овим театром.


У представи „Оловни војник и балeрина“ играју: Срђан Миљковић, Мирјана Ђорђевић, Даворин Динић, Младен Милојковић и Јелена Ђорђевић.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост