Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Ђорђе Живковић - Моје срце је велико као табла


Табла Часопис 15:00:00 0


Моје срце је велико као таблаСам сам. Стојим испред огледала у полутами собе.
Дечак који ме гледа са друге стране само личи на мене. То нисам ја. Збуњен сам. Љутим се из чиста мира. Не причам са укућанима. Не излазим данима из своје собе. А онда се одједном смејем без разлога. Срећан сам, разигран. Правим се да сам велики, а онда се играм рата са млађим братом. Нервирају ме бубуљице и шишке које никада не стоје на страни на којој ја хоћу. Некада сам детињаст, безбрижан, а следећег тренутка бринем све бриге овог света.
У школи такође немам мира. Не због наставника или тешког градива, већ због два плава ока. Правим се да је не примећујем, да ми је свеједно. Причам свима да је досадна клинка, али данас, кад је стајала са мојим другом и смешила му се, цео свет ми се срушио. Утеху налазим у тренинзима. Надам се да ћу једног дана постати успешан фудбалер. Сањам о томе да изађем на терен, а цео стадион узвикује моје име. Да ли ће се моји снови икада остварити? Шта ми будућност доноси? Мучи ме хиљаду питања на које немам одговоре.
Зато не желим да одрастем. Хоћу да будем незрео и неодговоран. Да уживам у својој младости, без обавеза и проблема који муче одрасле.
Звоно на вратима ме је прекинуло у размишљању.
Исплазио сам се дечаку у огледалу и истрчао напоље...За Табла Фест 17Ђорђе  Живковић, 7-2, ОШ  ''Васа  Чарапић'' Бели Поток


Наставница: Снежана  Стојановић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост