Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Косара Алексовска - Да имам чаробни штапић


Табла Часопис 11:00:00 0


Да имам  чаробни штапић


Читала сам  доста бајки и нестварних прича у којима се догађају чуда и једним замахом чудесног штапића добијеш оно што желиш.
Колико сам тада желела да и ја имам такву моћ, па да могу да променим све оно што ми смета, све што није лепо и корисно за човека.
Кад погледам моју драгу, стару школу просто се разочарам. Она је прашњава, са напуклим зидовима, одавно обојена у неке неутралне боје које на мене делују некако  застрашујуће, а понекад и тупо, без енергије и.... запуштено.
Замишљам, како би било лепо да  има велики, стаклени,  кров  на коме се огледа насмејано сунчево лице и маше ми у знаку поздрава, а ја  нестрпљиво чекам кад ће задње звоно да означи крај наставе, па да заједно кренемо кући.
Како би волела да могу да све таблете и телефоне једним додиром чаробног штапића претворим у лопте, ластише, конопце или ролере, па да се до касно у ноћи играмо на некој ливадици у близини, не бојећи се од аутомобила и мотора. И њих би заменила са цветним бициклима у свим могућим бојама, па би мој град личио на расцветано, покретно пролеће.
А наша река, наше богатство, гуши се у смету и једва пролази нечујно, тужно и полако!!! Плаче у себи, исто као и ја. Мојим штапићем прво би њу очистила! Забранила бих одраслима да јој прилазе, а деца би се купала и играла са рибицама у најневероватнијим бојама. Она би тада била весела и радосна као што је некада била и текла својим темпом све до њива и воћњака дајући деци најздравије плодове.
Мојим чаробним штапићем, сваком тужном лицу нацртала бих му осмех, сваком болесном подарила здравље, жеднима воде, а гладнима хране.
Толико тога бих променила својом чаролијом!
А можда сви ми у рукама имамо понеки чаробни штапић, али само недостаје мало више љубави и воље, па да стварност постане чаробна као у бајкама.


За Табла Фест 17

Косара Алексовска, 6 разред, ОШКрсте Мисирков“ Куманово, Република Македoниja

Педагог: Стојанка Дудучки

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост