Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Анђела Татић - Добра вила


Табла Часопис 13:00:00 0


Добра вила


Да ли верујете у виле? Не!? Да ли сте сигурни да оне не постоје? Ја знам једну причу која ће вас сигурно разуверити.
Некада давно, живела је једна добра вила. Добра, помислићете зашто добра, па све су виле такве. Не, нисте у праву. Постоје и оне лоше. Али ова, ова је била стварно посебна, зато се и звала Добрица. Испуњавала је деци широм света жеље. Неки су желели да добију играчке, неки добре оцене у школи, неки нове патике... Само је једна девојчица хтела нешто посебно, а то је да постане вила.
Једне ноћи, таман кад су јој се очи склапале и хватао је први сан, на јастук јој је слетела Добрица. Махнула је својим паучинастим крилима и девојчица је погледала у чуду. Није могла да поверује да је вила ту, код ње у соби. Објаснила јој је зашто тако силно жели да и она постане вила. Добрица ју је погледала нежним погледом, пуним љубави. Схватила је ову необичну жељу. Дала јој је чаробни прстен и рекла да, када год га стави, она постаје вила. Никоме не сме да га показује јер ће прстен нестати истог момента, а са њим и чаролија. Након тога Добрица је нестала изненада, баш као што се и појавила.
Девојчица је желела да одмах испроба нову моћ. Узела је прстен са јастука и ставила га на руку. Истог часа почела је да се смањује, а крила су јој изникла баш као и код Добрице. Лепршала је пресрећна по соби. Сада је могла да лети и чини добра дела. Помагала је онима који су у невољи и испуњавала жеље деци. Обилазила је сиротишта и на дечијим креветићима остављала играчке и одећу. На столовима сиромашних породица је ређала брдо хране. У болницама је својим чаробним прахом лечила болесну децу. Пред зору се враћала уморна и срећна кући. У сан је упадала размишљајући о новим сутрашњим подухватима.
Године су пролазиле. Девојчица је порасла у прелепу девојку. Њена љубав према другима којима је лоше је с годинама само расла. Завршила је медицину и бави се хуманитарним радом. Пронашла је још један начин како да помогне другима. И још увек чува чаробни прстен! Стави га с времена на време и лети од места до места, тамо где је најпотребнија.
Да ли сада верујете у добре виле? Ако имаш и ти неку жељу, коју силно, силно желиш, само замоли добру вилу да дође код тебе!За Табла Фест 17Анђела Татић, IV-4, ОШ Стефан Немања“ Ниш


Ментор: Ирена Сретић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост