Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Ана Блешић - Моје срце је велико као табла


Табла Часопис 13:00:00 0


Моје срце је велико као табла


Љубав, тако једноставна реч, а тако је тешко разумети је. То је осећање које животу даје смисао и лепоту, а понекад само изазива тужне успомене. Љубав је све, или ништа. Она је лекција коју учимо читавог живота, али често на крају остаје ненаучена.            
Има пуно тренутака које сам провела седећи замишљено и гледајући у даљину, док у глави преламам мисли и борим се са читавом олујом осећања, и онда ме неко упита: Поново си заљубљена? А мој одговор би обично гласио: Не, само размишљам о њему. Следеће питање је: колико је заправо та особа битна да би била део слагалице мојих мисли? Не бих мислила о неком да ми тај неко није важан, ако га волим, ако ме боли све што њега боли, а то је љубав. Облије ме хладан зној када неко случајно помене његово име и не мислећи на њега, поцрвеним без разлога, а онда ми опет мисли обузму његове дубокоплаве очи, широки осмех и поново се налазим у зачараном кругу где једна мисао вуче другу и све тако док ме неко не прекине у размишљању. Љубав је жеља да га поново сретнем и да разменимо погледе, жеља да ме загрли и да траје заувек, тај осећај сигурности. И, шта он сада ради док ја размишљам о њему? Вероватно има довољно својих брига да би размишљао о најкомпликованијем осећању, које је изазвало толико осмеха и суза, о љубави.
Бити заљубљен је као да ишчекујеш нешто неочекивано. Не могу предвидети шта ме даље чека, али увек се могу надати, зар не? Остаје ми само још да уживам и будем оно што заиста јесам.


За Табла Фест 17

Ана Блешић, 8. разред, ОШ „Др Арчибалд Рајс“, Београд

Професор: Љубинка Ђурачић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост