Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Пишемо и стварамо на српском језику


Табла Часопис 08:00:00 0

Детаљ са треће манифестације "Пишемо и стварамо на српском језику" (фото: Табла)

Удружење Срба и Македонаца Културно-уметничко друштво „Бранко Чајка“ из Тетова, Република Македонија, је домаћин  Пете манифестације „Пишемо и стварамо на српском језику“. Манифестација ће се одржати у манастирском комплексу “Св. Атанасије” у с. Лешок, у околини Тетова, 23. и 24. септембра ове године.
Реч је о пројекту који је одобрен на конкурсу Министарства културе и информисања Републике Србије у области културних делатности Срба у региону за 2017. годину.
Учесници на овој песничкој манифестацији су ученици српске националности у основним школама у Македонији који прате наставу на српском језику. То су ученици из Табановца, Кучевишта и Сандева. Циљ пројекта је очување српског језика и ћириличног писма а самим тим очување језичког и културног идентитета Срба у Македонији и то на најбољи могући начин – у писању поезије, ове године  на тему ЈЕСЕН.
За ту сврху на манифестацији учествује професор српског језика и песник за децу из Републике Србије, Власта Ценић. Сматрамо да ће његово присуство не само увеличати ову манифестацију већ ће омогућити деци да упознају песника из Србије и слушају “изворно” српски језик. Уједно ће његово присуство повољно утицати на њихово песничко стваралаштво, све са циљем, као што је и пре истакнуто, очувању и неговању српског језика.
Власта Ценић ће, између осталог, даривати сваког учесника са по једном књигом које за ту прилику сакупља од својих колега-писаца из Србије.
Веома смо поносни што ће овогодишња манифестација „Пишемо и стварамо на српском језику“ имати своје пето издање што је за нас, као организаторе, од нарочитог значаја, јер слободно можемо  истаћи да је већ постала традиционална.  Нарочито што ове године Удружење Срба и Македонаца КУД „Бранко Чајка“ прославља свој јубилеј – 25 година постојања.Председник,
проф. Соња Трајковић Андонов


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост