Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Међународни дан писмености


Табла Часопис 08:00:00 0

Народна библиотека „Рака Драинац“ Блаце


 

Поводом обележавања 8.септембра „Међународног дана писмености“, у ОШ “Стојан Новаковић“ у Драгуши одржана је презентација и радионица “Писменост за све“ у сарадњи са Народном библиотеком “Рака Драинац“ Блаце којој су присуствовали ученици који похађају наставу у Драгуши.
Тема презентације и радионице била је стицање и унапређивање вештина писмености током целог живота као суштински део права и обавеза. Писменост оснажује децу и одрасле, омогућава им да у потпуности учествују у друштву и доприноси квалитету живота. Ђаци су разоткривали језичке недоумице и грешке са којима се сусрећемо у свакодневној комуникацији.
Радионица је била интерактивног типа, учесници  су били у прилици да и сами решавају неке језичке дилеме и покажу колико познају језичку норму.
Драго нам што смо својим залагањем и ми дали мали допринос очувању и истакли важност писмености за појединца, заједницу и друштво, а порука са данашње презентације и радионице била је: „Писменост за све!“
Реализатори презентације и радионице  су наставници и учитељица који предају у Драгуши у сарадњи са НБ“Рака Драинац“ Блаце.


Славица Павличевић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост