Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » У биоскопу Вилин Град - 13. КИДС ФЕСТ


Табла Часопис 09:00:00 0Под филмским кишобраном!

13. КИДС ФЕСТ: Јесења филмска чаролија за најмлађе

Од 1. до 7. новембра у биоскопу Вилин Град


Овогодишњи дечији филмски фестивал КИДС ФЕСТ биће одржан у биоскопу Вилин Град од 1. до 7. новембра, под слоганом "Под филмским кишобраном".

У оквиру 13. КИДС ФЕСТ-а,  најмлађи љубитељи седме уметности биће у прилици да гледају најзанимљивије филмске премијере анимираних, играних и документарних филмова. Већи део ових остварења приказан је на познатим светским фестивалима кинематографије за децу, а за потребе програма КИДС ФЕСТ-а биће синхронизовани на српски језик.

Ове године, на КИДС ФЕСТ-у, очекује нас једно право филмско путовање - од севера Финске, до далеког Мексика. Мали хероији су свуда око нас, а то је доказао и Бамзи, најјачи меда на свету у филму “Бамзи и вештичина ћерка”. Из Мексика нам стиже филм “Чудесна судбина каменог дечака”, и доноси причу о дечаку који је био љут на живот и због тога се скаменио. Авантуре малог трактора Фергија се настављају у новом наставку филма “Мали трактор Ферги 2”.

3Д техника је нешто што доприноси комплетној филмској чаролији, те се тако и ове године на КИДС ФЕСТ-у могу погледати филмови рађени у овој техници. Поред добро познатог “Малог шефа”, који је освојио срца широм света, најмлађа публика ће имати прилику да погледа филмове “Дружина из џунгле”, причу о пингвину Морису који само изгледа као пингвин, али је уствари прави тигар изнутра. Морис је и мајстор Кунг Фуа, па ће заједно са својим пријатељима покушати да спаси џунглу од зле коале и њене војске бабуна.
Вау Вау Звезда” је филм који говори о томе колико је битно да у животу радиш оно што волиш и да увек пратиш своје снове. “У шуми Хаки Баки” мишеви Клаус Пењач, Мортен, Дрвенко и Мистер Зец покушавају да направе ред и објасне јежу Хорасу да сви могу да живе заједно, и у слози.
Лего коцкице су једна од најзаниљивијих и најкреативнији играчака у последњих неколико деценија, тако да ће филм “Лего Нинџаго” са младим Лојдом, који се са својим пријатељима бори за слободу Нинџаго града, сигурно одушевити најмлађу публику.

Као и претходне године, у оквиру КИДС ФЕСТ-а тинејџери ће моћи да погледају најактуелније филмове намењене њиховом узрасту - “Кингсман: Златни круг”, “Дневник Шоњавка: Дуго путовање”, “Изгубљено нађено”, “Ласте и Амазонци”, “Сагу о шуми” и “Причу о језеру”.

Цене карата за биоскопске пројекције на КИДС ФЕСТ-у су остале исте као и претходних година, па ће и ове године бити веома приступачне, посебно за групне посете.


Више информација о самом фестивалу и филмовима можете пронаћи на сајту вилинград.рс.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост