Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Представа „Капетан Џон Пиплфокс“ и позоришна трупа 4/3 ООШ „Владислав Рибникар“


Табла Часопис 16:00:00 0

 Мирјана Шошкић, ООШ „Владислав Рибникар“ Београд
У
 мају 2017. године, госпођа Сабина Гицић, учитељица нашег 4/3, предложила је да, за крај школске године, изрежирам позоришну представу са ученицима. Предложени драмски текст је била радио драма Душана Радовића “Капетан Џон Пиплфокс”. На предлог Јановог тате Горчина, замолила сам драмског писца Игора Бојовића да нам пошаље своју сјајну позоришну адаптацију истоименог комада, коју је пре десетак година сам Јанов тата режирао у позоришту “Душко Радовић”, и пробе су убрзано почеле да се одржавају у учионици одељења 4/3. Како то обично бива у позоришту, ентузијазам и креативни занос су се ширили као зараза, и наш позоришни пројекат окупио је велики број људи који су несебично помагали у настајању ове представе. Борис је долазио у школу и помагао око креирања и израде костима, Влада је компоновао сонг, Славке је дизајнирао плакат и програм, а Горчин је одвео 4/3 у обилазак Југословенског драмског позоришта. Ипак, звезде пројекта, наши мали глумци, уложили су највише труда да ова представа настане: амбициозно су одговарали на своје глумачке задатке, превазилазећи стид и нелагоду, бодрили и конструктивно критиковали једни друге, усвајали стручне појмове као што су “реплика”, “шлагворт”, “мизансцен”, “индикација”, “штриховање текста” и још много тога. Укратко: дисциплиновано, посвећено и професионално су се односили према овом пројекту. Поносни смо на нашу трупу 4/3.

Ива Милошевић, редитељ (Јанова мама)


Посета Југословенском драмском позоришту

Одељење 4/3 је на почетку стварања представе „Капетан Џон Пиплфокс“ посетило Југословенско драмско позориште. Посету је организовао и са позориштем их упознао уметнички директор Југословеског драмског позоришта, господин Горчин Сојановић (Јанов тата).

  

 

 
Фотографије у Југословенском драмском позоришту

Креирање костима са господином Борисом Чакшираном

 

Костиме за представу „Капетан Џон Пиплфокс“ су радили Борис Чакширан и Ива Милошевић.

  
Фотографије са Борисом Чакшираном

Представа „Капетан Џон Пиплфокс“

 

Премијера ове прелепе представе одржана је 12. јуна 2017. године у свечаној сали ООШ „Владислав Рибникар“. Сјајну позоришну адаптацију урадио је драмски писац, Игор Бојовић, режирала је Ива Милошевић, костиме су радили Борис Чакширан и Ива Милошевић, музику Владимир Пејковић, а ефекте Јан Стојановић.
Извршни продуцент представе је Јелена Радуловић (Игорова мама). Израда костима и реквизите: Ива Милошевић, Јелена Радуловић, Љиљана Радуловић (Игорова бака), Горчин Стојановић (Јанов тата), Борис Чакширан и ђаци.
Спонзори и донатори: маме, тате, баке и деке.
У представи играју: Лилјана Даравелска, Ана Ђелић, Марија Гагић, Ива Гајић, Ивона Главић, Хана Исаки, Сена Исаки, Мартин Каљо, Игор Котхај, Миа Марковић, Томислав Милошевић, Ирина Пешић, Филип Пљакић, Милица Спасић, Павле Станковић, Јан Стојановић, Василије Стојићевић, Михајло Тешић, Јован Томовић, Јован Влачић и Даница Вујковић.

 

 

 

 

 

 
Фотографије са представе

Дизајн плаката и програма урадио је Славимир Стојановић, а уредник плаката и програма био је Александар Котхај (Игоров тата).

 
Фотографије плаката и флајера

Захваљујемо свима који су учествовали у стварању ове дивне представе, а посебно звездама пројекта, нашим младим глумцима, позоришној трупи 4/3 која је заблистала у пуном сјају и дала све од себе да све на крају буде савршено!


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост