Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » У Блацу почео - Лектирић екс Ју фест


Табла Часопис 16:00:00 0

Културни центар „Драинац“ Блаце

 


Извођењем представе – Успавана лепотица, позоришта из Смедеревске Паланке, у културном центру – Драинац Блаце званично је почео пети по реду – Лектирић екс Ју фест.
Представу Успавана лепотица је по тексту Љубивоја Ршумовића режирао Милорад Михаиловић.
Присутним малишанима у препуној сали културног центра – Драинац у Блацу пред почетак представе обратили су се најпре директорка културног центра – Драинац, Марија Ћурчић, а потом и директорка Народне библиотеке – Рака Драинац Блаце, Славица Павличевић и директор Народне библиотеке – Раде Драинац из Прокупља, Драган Огњановић.

 

 

Ове године отварање фестивала – Лектирић екс Ју фест, фестивала дечијег аматерског стваралаштва је у Блацу. Културни центар из Смедеревске Паланке гостује са представом – Успавана лепотица. Ово је увертира програмског дела обележавања дечије недеље у оквиру које ће песници за децу обићи школе у Барбатовцу и Сибници и при том се дружити са основцима који похађају наставу у овим основним школама, а очекује нас и представа аматерског позоришта из Алексинца који ће извести представу – Чудне љубави, сазнајемо од  директорке Културног центра – Драинац Блаце, Марије Ћурчић која је уједно најавила и гостовање драмске радионице – Креативни пут која ради при КЦ Драинац, а која ће у оквиру такмичарског дела Лектирић екс Ју феста, са представом – Љубав, шта је то, гостовати у Житорађи.


Жаклина Милутиновић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост