Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Мухамед Нумановић - Школски дани


Табла Часопис 14:00:00 0

Марица Ферхатбеговић, Прва основна школа, Живинице, Босна и ХерцеговинаШколски дани


В
ећина ђака је у првим годинама школовања имала само једну учитељицу, али тако није било код мене. Нас је наставница након другог разреда оставила јер је живјела у другом граду. Тада је дошла учитељица Бранкица. То је био велики преокрет у моме животу. Изгледала је веома лијепо са својом сњежнобијелом косом и плавим очима.
У петом разреду су нам дошли наставници. Прве дане сам стрепио како ће нам бити. Ипак прелазак са једног на десет наставника је био тежак за сваког. Стално смо трчали тамо – овамо. Нова учионица није имала мале столице на којима бисмо сједили у времену великог одмора. У разред су дошла и три нова друга. Све је ово било пуно за мене. Једном ми се десило да сам отишао у нашу стару учионицу заборављајући на нову. Тек тада сам схватио вриједност једне учитељице и једне учионице. Дешавало нам се да немамо учионицу гдје би реализирали час. Из дана у дан је било све лакше.
Тешко нам је било одвићи се од учитељице Бранкице. Сада то мало лакше подносимо, али сваки пут када је видимо на ходнику, она нас пољуби и загрли као прије.
Мухамед Нумановић, VI разред

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост