Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » У царству слаткиша – посета Соко Штарку


Табла Часопис 08:00:00 0

Мирјана Шошкић, ООШ „Владислав Рибникар“ Београд

  
У
ченици одељења 5/1 посетили су 26. октобра 2017. године фабрику „Соко Штарк“ у пратњи одељењског старешине Данијеле Никић, Госпаве Ђурић, проф. историје и Мирјане Шошкић, библиотекара школе.
Ученици су имали прилику да науче како се прави чоколада, као и да сами направе чоколаду по свом укусу, а уживали су и у дегустацији укуса који већ постоје.
Затим су се кроз погоне упознали са производњом и паковањем чоколаде, чоколадних бананица, наполитанки и смокија.
Фотографисали су се са маскотом Смоки Смокић
и на крају дружења добили урамљену фотографију и пригодан поклон пакет са својим омиљеним слаткишима. Захваљујемо Маји која нас је дочекала и упутила како да се понашамо у погонима и свим запосленим у „Соко Штарку“ на љубазности и гостопримству!

 
 


У недељи Сајма књига препоручујемо им да прочитају књигу Чарли и фабрика чоколаде Роалда Дала. "Чарли и фабрика чоколаде представља забаван и бајковит дечији роман у коме се налази много обележја модерне бајке. У књизи постоји пуно тога нестварног и баш као у свакој другој бајци, тако и овде доброта сваки пут буде награђена. У средишту приче се налази дечак Чарли и четворо деце који представљају најгоре мане. Верука Солт је размажена девојчица богатих родитеља којој родитељи испуњавају све жеље. Август Глуп је дебео и прождрљив дечак, који се стално преждерава, што га је на крају скоро коштало живота јер се замало утопио у чоколади. Мајк ТВ је дечак који стално гледа телевизију. Насупрот описаној деци која живе у изобиљу, приказан је сиромашни дечак чија породица једва преживљава, али упркос томе увек успе да уштеди за његов рођендан како би му приуштили највеће задовољство.
Роман у себи има главну поруку, а то је да се доброта на крају увек исплати. Читалац има прилику да стекне увид у модерне друштвене проблеме као што је неправилна исхрана
и прекомерно гледање телевизије. Попут сваке друге бајке тако и ова има срећан крај, преносећи поруку сваком читаоцу да треба да постоји чврста вера као и основне људске вредности".

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост