Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Вук Павловић - Земља Слаткиша


Табла Часопис 09:00:00 0

Радојка Лала Стефановић, ОШ „Анта Богићевић“ Лозница

 

Земља Слаткиша


Н
екада даво у далекој Земљи Слаткиша живела је мала принцеза. Она је имала брата храброг витеза. Њихов дворац је био направљен од слаткиша, а двориште украшено чоколадом, лизалицама и сладоледом. Све је било слатко и укусно. Пошто им је досадило да само једу слатку храну, одлучили су да пођу у свет и потраже неке нове укусе.
Убрзо им се на путу нашао бели тигар. Био је много тужан. Брат и сестра приђоше питајући га зашто плаче. Тигрић је рекао да је тужан: јер је мама заробљена у замци у џунгли. Принцеза и витез обећаше да Пе му помоћи.
Ушли су у мрачну џунглу када се испред њих појавише два зла вилењака. Заробише их у велики кавез и хтедоше бацити као вечеру великој тигрици.
Убрзо дође време када су брат и сестра требали постати укусан залогај опасној животињи. Бацише их у њен кавез. Били су јако уплашени гледајући у очи те опасне звери. Она им приђе, њушећи их Витез се сети да јој каже да су на уском друму крај џунгле срели малог тигра: па је упита да није то њено младунче. У њеним очима засијаше сузе.
Тада посташе савезници у борби против злих вилењака. Срећом мала принцеза је понела пуну торбу слаткиша. Бацала их је вилењацима док се нису најели и заспали.
Онда је тигрица сакупила сву своју снагу и шапама искривила решетке кавеза. Док су вилењаци спавали: они су се искрали и побегли. Убрзо су изашли из џунгле и нашли малог тигра. Сви су били јако срећни.
Тигрић и његова мама су одужи.ли брату и сестри тако што су их одвели у Земљу Сланиша. Тамо су пробали нове укусе због којих су и кренули у свет.


Вук Павловић, II-2


Трећа награда за прозу на Данима дечје поезије и прозе – Драгинац 2017.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост