Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Надина Мујагић - На једном часу


Табла Часопис 14:00:00 0

Марица Ферхатбеговић, Прва основна школа, Живинице, Босна и Херцеговина

 

На једном часу


П
очео је час босанског језика. Сви су били сморени и тужни од школе.
Одједном почеше да причају књиге. Наша збуњеност је трајала поприлично дуго. Али није само да су причале књиге, него су и столице почеле плесати са столовима. Збуњеност је полако нестајала јер смо схватили да је то оно што одувијек желимо, мало забаве у учионици. Столови и столице плесали су валцер, а књиге су добацивале како их нико не чита.
„Погледајте како су ови наши ученици лијени,“ прозбори музичко.
„Па зашто су лијени? Тебе често отварају и радују се твојим пјесмицама. Кад год да те отворе, увијек су насмијани,“ тужно рече математика.
„Шта тебе као никад нико не отвара,“ дрско одговори музичко.
„Отварају ме често јер морају. То је наредба наставника. Али ми је криво зато што ме нико не воли,“ плачући одговор даде математика.
 „Доста вас је више. Ја се не буним, а по мени само шварају. И опет сам сретна,“ задовољно рече ликовно.
Читаво вријеме сто и столице су непрестано плесали са нама. Постајало нам је све забавније јер су се и књиге трзнуле и почеле пјевати. Након дужег времена посјетиле су нас и столице из осталих учионица. Забава је трајала уз пјевање са књигама и плесање са столовима и столицама. Књиге никад нису биле оволико сретне као сада јер смо се дружили са њима, али са осмијехом на лицу. Међутим, када смо погледали на сат, прошло је тек 30 мин. Онда када се зачуло звоно, све се смири и исто као да ништа није било.
Послије смо сваки дан долазили у школу са великим осмијехом на лицу. Требало би да знамо да школа није само за учење него и за забаву.Надина Мујагић,  VIII разред

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост