Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Предстојећи викенд на Дечијој сцени Академије 28


Табла Часопис 09:00:00 0

"Витез Која у великој акцији"
Субота, 11.11. у 17:00 ч.

Јунак детињства и цртани лик који не смемо заборавити, враћа се на велика позоришна врата Академије 28! Овога пута он је у мисији спасавања принцезе Миле коју је у свом двору заточио Црни витез Боле. Његово величанство краљ, Милин отац, због тога ће окренути добро познати број Витеза Које, најхрабријег и најплеменитијег витеза у краљевству и замолити га да спаси његову кћерку. Као и увек, Витез Која ће се одазвати позиву и заједно са својим верним другаром Млатом Замлатом кренути у велику акцију спасавања принцезе Миле.

Витез Која и Црни витез ће се, између осталог, надметати у различитим вештинама као што су: мозгалице, борба мачевима и каваљевство. Да ли ће Витез Која успети да ослободи принцезу Милу и да на витешком турниру победи Црног Витеза, сазнаћете на Великој сцени Академије 28 у суботу 11. новембра у 17:00 ч.

Режија: Игор Дамњановић
Сценарио: Мина Алексић и Биљана Митровић
Играју: Биљана Митровић (Принцеза Мила), Дејан Стојаковић (Црни витез Боле), Милан Пајић (Витез Која), Владимир Поповић (Млата Замлата)
 
"Успавана лепотица"
Недеља, 12.11. у 12:00 ч.

Представа «Успавана лепотица» рађена је по тексту Жељка Хубача који је инспирацију пронашао у истоименој бајци Шарла Пероа.  У нашој интерпретацији познате приче, краљу Стевану рађа се кћер Ружица. Желећи да подели своју радост са свима у краљевству, краљ организује велику прославу. Међутим, усред даривања добре Виле Добриле, на прослави се појављује зла вештица Грдана која из љубоморе што није позвана изговара клетву: «Ружица ће умрети од убода у вретено чим напуни шеснаест година.»

Добра вила Добрила успева да умањи Грданину клетву тако да ће принцеза Ружица утонути у дубок сан из кога је може пробудити једино искрена љубав. Због страха од клетве, краљ Стеван и вила Добрила прерушени у дрвосечу и његову жену, одгајају принцезу Ружицу у шуми. Уз прегршт смеха и разне догодовштине сазнајмо да ли је права Ружичина љубав краљевић Филип или њен најбољи друг Вуле.

Режија: Михаило Лађевац
Сценарио: Жељко Хубач
Играју: Софија Узуновић, Михајло Јовановић, Михаило Лађевац, Милена Ђорђевић, Соња Кнежевић.


Карте за све дечије представе могу се купити на билетарници Академије 28 сваког радног дана између 12:00-20:00 ч. и викендом сат времена пре почетка представе. Цена карте за све дечије представе је 400 дин, за групне и организоване посете су могући попусти, а само деца до три године не плаћају карту. Више информација можете добити на бр. тел: 011/3621-787; 063/376-847.«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост