Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » ЋИРИЛАНДИЈА - АКУД КОЛО, Копар


Табла Часопис 12:00:00 0

Нада Чупковић, АКУД „Коло“ Копар, Словенија


 
Ћириландија (фото: архива Табле)Јаооо, како се ми радујемо новој школској години? А ви? Код нас је увек весело, плешемо, певамо, сецкамо, пишемо ћирилицу, читамо, глумимо, учимо и дружимо се. Па ко се онда не би радовао, зар не? Ех, када би и оне редовне школе биле тако занимљиве, па где би нам био крај!

Наша школа има веома необичан назив: ЋИРИЛАНДИЈА,  а шта то значи? Па погледајмо ту реч још једном: ЋИРИ- ЛАНДИЈА!? Аха, сад вам је јасно, зар не: ЋИРИ- од ЋИРИЛИЦА и ЛАНДИЈА од енглеске речи ЛАНД, земља. Дакле, наша школа је земља ћирилице и у њу може да уђе свако... са возном картом у једном или у оба смера, како желите... за сада смо продали само карте за један смер: ко дође, не жели више да оде! Не верујете? Па питајте децу која у ову школицу долазе већ од самих почетака, дакле, већ седам година, а нека су нам се придружила ове године.

У нашој школици имамо групе за најмлађе: Пачиће (од 3 до 5 год), они мало старији (до 8 год) су у групи Колце, а најстарији другари су у групи Омладинци 2... то значи да имамо и Омладинце 1; да, да имамо, али они су већ много већи и знају сва слова ћирилице а понекад нам се придруже и помогну нам.

Имамо и четири учитељице које брину о нама, које нас уче првим корацима у фолклору али и првим корацима у азбуци. Јаооо, колико идеја имају наше учитељице Јадранка, Тијана, Весна и Нада.

Од ове школске године смо добили и нови простор за учење и радујемо се да ћемо моћи да учествујемо у његовом украшавању.

А сада вас поздрављамо, журимо на час! Јавићемо вам се опет, обећавамо! Ћаоооооо!(АКУД Коло, Копар; школу српског језика суфинансира Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Министарства за спољне послове Републике Србије)

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост