Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Матија Златков - Бајка о Киклопу и Кентауру


Табла Часопис 16:00:00 0

Наташа Липовац, ОШ "Вук Караџић" Београд

 

Моја бајка

Бајка о Киклопу и Кентауру


Н
екада давно, у земљи Зелених чаробњака живео је један Киклоп. Он је био прилично глуп. И зао. Због тога није имао ни једног пријатеља.
Глупави Киклоп је лутао земљом  Зелених чаробњака, усамљен и тужан. Једног дана је наишао на Зекицу Шаргарепицу, омиљеног широм ове бајковите земље. Питао га је Киклоп да буду пријатељи, али Зекица Шаргарепица збриса. Утом наиђе један чаробњак и Киклоп га упита за савет. Чаробњак размисли па рече – „Хм, ти си тежак случај... Мислим да ти могу помоћи чаролијом... али то је моћна чаролија и не може се после преокренути.“ Киклоп пристаде. Чаробњак замахну штапићем и поче тихо да говори никада раније изговорене магичне речи за преображавање. Утом се створи некаква зелена светлост око Киклопа. Дуну јак ветар и Киклоп полете увис. Зекица Шаргарепица је вирио иза једног дрвета преплашен али и радознао. Одједном, нешто долети са неба и спусти се на земљу. Прелеп Кентаур, добар, снажан и поносит је стајао пред њима. Чаролија је успела!
И тако је зли и глупи Киклоп постао добар и племенит Кентаур, стекао нове другове, а Зекица Шаргарепица његов најбољи пријатељ. Прича се да и даље живе у магичној земљи Зелених чаробњака.


Матија Златков, II-4 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост