Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Ахмед Халилбашић - Неслана шала


Табла Часопис 14:00:00 0

Марица Ферхатбеговић, Прва основна школа, Живинице, Босна и ХерцеговинаНеслана шала


О
мер је ученик шестог разреда. Својом висином подсјећа на ученика трећег разреда. Повучен, миран и пристојан никада не прави проблеме, али зато се остала дјеца често шале на његов рачун.        
Тог топлог мајског дана на великом одмору по навици отишао да поједе свој сендвић. Сјео је на стару дрвену клупу и полако га јео. Пришли су му Тарик и Бакир желећи се нашалити на његов рачун. Примијетивши да му је одвезана пертла, док је Тарик причао са њим, Бакир се сагео и свезао Омерову пертлу за клупу. Када је звоно позвало ђаке у школу, Омер је устао и хтио кренути. Затетурао је и пао. Ударио је главом о клупу.
Бакир му тече: "Јеси смотан!"
"Смото, смото!", узвикивала су остала дјеца смијући се.
Видјевши све то кроз прозор учионице брзо је дотрчао друг Адин и питао је ли му добро. Свима се заледио осмијех на лицу када су видјели Омерову расјечену усну и крвави нос. Плакао је без гласа. Тарик и Бакир су се уплашено погледали. Било им је жао Омера. Бојали су се да ће им владање бити смањено.
Слиједећег дана су скупили храбрости и отишли Омеровој кући  јер тај дан није ишао у школу.
Извинили су  се њему и његовим родитељима. Обећали су да се тако нешто више неће никада поновити. Од тог дана њих тројица су постали најбољи пријатељи.Ахмед Халилбашић,  VI разред

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост