Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Адна Мусић - Љубавна грана


Табла Часопис 14:00:00 0

Марица Ферхатбеговић, Прва основна школа, Живинице, Босна и Херцеговина

 

Љубавна грана


П
од афричким сунцем, тамо гдје је свијет заборављен,  чула се пјесма два папагаја, Лили и Мити. Цвркутали су дан и ноћ. Њихове пјесме су слушале све животиње џунгле.
Заједно су ловили, летјели и спавали на истој грани. Дали су једно другом обећање, да ако се случајно раздвоје, увијек ће се налазити на тој грани.
Сви су се дивили њиховој љубави. Док се једног дана Лили није уловила у замку коју су поставили људи из зооврта. Мити је покушавао да је спаси, али узалуд. Однијели су је у далеку земљу. Мити је остао тужан због ње. И једног дана је кренуо у потрагу за Лили. Тражио ју је свуда, али ни трага од ње.
Лили је тражила начин да побјегне из золошког врта. Претварала се да је болесна. Када су отворили кавез да је прегледају, она је одлетјела. Мити је од хладноће угинуо док је трагао за Лили. Она је након пар дана стигла у џунглу. Питала је све животиње гдје је Мити, али нико није знао одговор. Чекала га је на њиховој грани љубави. Лили није више пјевала, нити јела, нити летјела, осјећала је да Мити није жив и препустила се судбини.
Једно јутро на грани су остале само ружичасте боје Лилиног перја.Адна Мусић, VI разред

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост