Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Спорт за све


Табла Часопис 10:00:00 06. децембра 2017. године ученици наше школе, одељења 3/3, 4/4 и 4/7 присуствовали су манифестацији „Игре без граница“ која је одржана у спортској хали „Александар Николић“ (ПИОНИР).
Манифестација је део пројекта „Спорт за све“ који реализује Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, уз подршку УНИЦЕФ-а и НЦР Фондације и у сарадњи са Градом Београдом, односно са секретаријатом за социјалну заштиту и секретаријатом за спорт и омладину са циљем да се промовише и подстиче значај спорта и физичке културе и инклузивни приступ као битан део система друштвених вредности заједнице.

 

Манифестацији је присуствовало више стотина деце различитих нивоа инвалидитета. Ученици су имали прилику да учествују у многим спортским активностима: кошарци, одбојци, бадминтону, голфу, плесу, стоном тенису, надвлачењу конопца, пикаду... Са децом су се дружили и наши трофејни параолимпијци. Забаву су посебно увеличале организоване плесне и аниматорске групе деце са сметњама у развоју и инвалидитетом.

 

Ученици наше школе су још једном имали прилику да се друже са вршњацима са инвалидитетом и тако стекну нова пријатељства.
Посебно се захваљујемо Александру Вујчићу, генералном секретару Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, који нас је срдачно дочекао и омогућио нам да учествујемо у свему овоме.


Миланка Тосуновић и Мила Рајковић, учитељице

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост