Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » НЕЗАБОРАВНО ДРУЖЕЊЕ СА ПЕСНИКОМ


Табла Часопис 10:00:00 0

Нада Чупковић, АКУД „Коло“ Копар, Словенија

 

НЕЗАБОРАВНО ДРУЖЕЊЕ СА ПЕСНИКОМ
- Дејан Алексић и АКУД Коло, Копар-

»Било је заиста предивно! Незаборавно искуство! Да ли ће нам још неко доћи у посету? Дејан нас је насмејао до суза!«, ово су само неки од коментара деце из школе српског језика у оквиру Академско културно уметничког друштва Коло из Копра које је 16. децембра угостило песника Дејана Алексића.

Дружење се састојало из два дела. Први део је био посвећен књижевном опусу књижевника којим је насмејао све присутне. Дејан је представио публици своје песме, приче, загонетке, било је и глуме и песме и игре, и сви су се сложили да књижевност никако не може бити досадна. Двочасовно дружење је прекинуто краћом паузом а затим су  песник, учитељице и више од двадесеторо деце заврнули рукаве и бацили се на посао: осмишљавање стихова, прича, илустровање и смишљање сценарија на необичне теме: миш и фен, коза и фрижидер, кенгур и усисивач, фока и бојлер. Питате се, сигурно: Какве везе имају фока и бојлер? Или коза и фрижидер? Е, па видите, када Дејан зада задатак онда тај задатак није нимало лак. Али деца су се снашла и настале су невероватне духовите приче и песме које су на крају деца и одглумила. Забави није било краја.

 

 


Када се у касним поподневним сатима литерарна креативна радионица завршила сви су отишли кући насмејани, задовољни и у ишчекивању сличних сусрета, а учитељице су откриле да у својим редовима имају поприличан број неоткривених књижевних талената.

(школу српског језика у оквиру АКУД Коло из Копра суфинансира Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије)


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост