Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Наредног викенда на Дечјој сцени Академије 28


Табла Часопис 15:00:00 0


„Ко се боји Вука још?“
Субота, 20. јануар у 17 ч.

У једној брезовој шуми у маленом селу живи необична и весела продица прасића Радић – сестра Лола и њена браћа Лоле и Боле. Они су били страшно везани и одлучили су да своје куће саграде у суседству. Сестра Лола као окретна, ведра и предузимљива, увек је бринула о својој браћи. Браћа нису била баш толико вредна, волели су да по цео дан лешкаре, играју игрице и раде само када су били принуђени. Лола као највреднија саградила је кућицу од цигли, Лоле је саградио кућицу од дасака а Боле од сламе. Лола их је упозоравала шта све може да им се догоди ако не живе у безбедним и лепо саграђеним кућицама, али они на то нису обраћали пажњу…


Једнога дана, породици Радић стиже писмо од њихове рођаке Зоке. Писмо је прилично успаничило и узнемирило породицу Радић. Сазнали су од рођаке Зоке да им стиже чувени и страшни вук Вуле Вулкано. Како ће се весели Радићи снаћи у овој невољи? Да ли ће се удружити и успети да насамаре страшног вука Вулета, сазнаћете ако погледате ову урнебесно забавну причу. Уосталом, ко се боји Вука још?!


Продукција: Трупа ЗоЗо

Трајање: 50 мин;

Узраст: 3 – 10;

Играју: Ружица Рутић, Хуанита Лакић, Милан Вељковић, Ђорђе Пантовић и Марија Демировић.

Текст: Ружица Рутић

Режија: Трупа Зозо„Успавана лепотица“
Недеља, 21. јануар 2018, у 12 ч.

Представа је рађена према тексту Жељка Хубача инспирисанa истоименом бајком Шарла Пероа. У нашој верзији приче, краљу Стевану се рађа кћер Ружица и краљ приређује велико славље. Усред даривања добре Виле Добриле, појављује се зла вештица Грдана која због тога што није била позвана на прославу рођења принцезе, изговара клетву према којој ће Ружица умрети на шеснаести рођендан од убода у вретено.


Добра вила Добрила умањује клетву тако да принцеза Ружица утоне у дубок сан из кога је може пробудити једино искрена љубав. Из страха, краљ Стеван и вила Добрила, прерушени у дрвосечу и његову жену, одгајаће принцезу Ружицу у шуми. Уз прегршт смеха и покоју сузу, сазнаћемо колика је моћ праве љубави…

Продукција: Креативни тим

Трајање: 45 мин.

Узраст: 3 – 11

Улоге: Софија Узуновић, Михајло Јовановић, Михаило Лађевац, Дејан Стојаковић, Милена Ђорђевић и Соња Кнежевић.

Текст: Жељко Хубач

Режија: Михаило Лађевац

Сценски покрет: Михајло Јовановић

Избор костима: Милена Ђорђевић

Сценографија: Живота Неимаревић

Избор музике: Соња Кнежевић
Карте за све дечије представе могу се купити на билетарници Академије 28 сваког радног дана 12 – 20 ч. и викендом сат времена пре почетка представе. Цена карте за све дечије представе је 400 дин, за групне и организоване посете су могући попусти, а само деца до три године не плаћају карту. Више информација можете добити на бр. тел: 011/3621-787; 063/376-847.

Добродошли на Дечију сцену Академије 28!


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост