Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » МУШКА ПИОНИРСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРИПРЕМАМА У КРАГУЈЕВЦУ


Табла Часопис 08:00:00 0

Марко Јовановић (број 19)


       Јако сам се обрадовао када сам крајем јануара обавештен да се прикључим припремама пионирске репрезентације Србије у одбојци. Један од мојих великих снова је остварен. Била ми је част што ћу бити на таквом месту и у таквом окружењу.

Мушка пионирска репрезентација Србије окупила се први пут у овој години у недељу, 4. фебруара, када су почеле седмодневне припреме у Крагујевцу у дворани Шумарице. На седам тренинга одржаних у новембру и децембру, тестирано је укупно 206 пионира из 45 клубова. Одбојкашки савез Србије је у сарадњи са регионалним одбојкашким организацијама организовао тренинге и тестирања кандидата за мушку пионирску репрезентацију Србије са циљем да се стекне што бољи увид у могућности играча рођених 2003, 2004. и 2005.
Огњен Булић, први тренер пионира Србије, на припреме је позвао 36 играча из 23 клуба из 17 градова: Великог Градишта, Новог Пазара, Краљева, Горњег Милановца, Сурдулице, Београда, Зрењанина, Смедерева, Пожаревца, Клека, Новог Сада, Обреновца, Јагодине, Лознице, Ваљева, Чачка и Бача.Тренирали смо два пута дневно до суботе, 10. фебруара, а тренинзима су руководили Огњен Булић, и још три помоћна тренера, др Љубан Мартиновић, лекар свих националних селекција и др Богдан Сретеновић, председник УОТС, члан ИО ОСС, спортски директор ОСС са посебним задужењима за мушку пионирску, кадетску и јуниорску репрезентацију Србије.
Андрија Герић,  одбојкашка легенда, у својству спортског психолога и тим- менаџера мушке пионирске репрезентације Србије,  нас је посетио на припремама у Крагујевцу и присуствовао тренинзима.
Напорним тренинзима, до самих граница издржљивости, завршили смо први део припрема за Балканско првенство 2018, које ће се одиграти највероватније у Турској. Овом приликом сам схватио колико рада, посвећености и жеље се мора уложити да би могао да пратиш високе захтеве репрезентације. Одушевило ме је и што наши тренери пуно полажу на образовање и успех у школи. То је један од услова за опстанак у кругу изабраних. На крају припрема, свако од нас  је појединачно добио сугестије, шта да се поправи и на чему да се ради до новог сусрета.... Највероватније за Ускрс.
Све ово ме мотивисало да пуно радим. Оно што врхунски спортисти причају о труду који су уложили да би постигли резултате је немерљиво са искуством које доживиш и лично се увериш. Ипак, сав напор се брзо превазиђе кад си у доброј екипи тренера и својих вршњака... у здравом окружењу.

Марко Јовановић 8/2
ОШ „Старина Новак“, Београд

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост