Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » На путу ка звездама - Никола Симић


Табла Часопис 09:00:00 0

Никола Симић (фото: породица Симић)
Извор: Медиа-ПС


Господин Ненад Симић је пре две године повео свог тада осмогодишњег сина Николу у  Вел. Градиште, а затим и на хуманитарну забаву у Крушевац где је оба пута наступао хармоникаш Борко Радивојевић.

Ни слутио није да ће то у његовом сину пробудити огромну љубав према хармоници. Тако је све и почело…

Данијела: Никола, твоји родитељи су ми укратко испричали како је све почело. Реци ми колико дуго и код кога учиш да свираш хармонику?

Никола: Учи ме Бојан Николић, а 02. марта биће тачно две године од како сам отишао на први час хармонике.

Данијела: Ти си дечак који се може похвалити многобројним успесима за тако кратко време. Твоја соба је већ окићена дипломама, захвалницама, пехарима…

Никола: Да. 06. јуна 2017. сам у месту Поповњак код Деспотовца у категорији пионира освојио I место. У Јагодини сам такође у категорији пионира 28.07.2017. освојио III место.

Тата Ненад додаје да је сам Никола за такмичење у Јагодини поставио себи тежак задатак, али је просто био исувише мали да прстићима, да кажем на време, дохвати дугмета на хармоници. На питање родитеља зашто не изабере нешто лакше одговорио је: „Ако сада не научим, нећу никада.“ За то такмичење и сам Никола каже да му је било најтеже.
Даље нам Никола набраја своје успехе – августа 2017. II место у категорији пионира у Соко Бањи, и већ 28. августа 2017. I место у категорији пионира у Својнову.
Каже да је и најзадовољнији успехом у Својнову.

Са разлогом поносна мама Виолета наставља: „Никола је дечак који сам себи поставља високе циљеве без икаквог нашег утицаја, а камоли притиска. Ми смо ту да га као родитељи подржимо у љубави према хармоници.“

Интересантан је податак да је у Ћићевцу у категорији до 14 година Никола био најмлађи учесник, а освојио је завидно II место. Такође је био позван да својим наступом отвори забаву медицинара, затим ватрогасну забаву. Редовно учествује и на хуманитарним концертима што показује сву величину једног малог дечака.

Овај малишан тренутно похађа четврти разред O.Ш., ученик је музичке школе где учи хармонику и солфеђо, похађа часове хармонике код госп. Бојана  Николића, а од скоро се уписао и на часове фолклора у КУД „Абрашевић“.

Сам Никола каже да му је у почетку било помало тешко, али да није одустао ни од чега јер све то похађа својевољно и из велике љубави.

Нашем  новинару Данијели Стојановић, била је велика част и задовољство да са Николом Симићем, великим талентом и несумњиво будућом великом звездом направи први интервју.

А још већа част је што су Николини родитељи пожелели да се ова прича деси баш на прослави Николиног десетог рођендана, да тиме покажу колико цене његов таленат, и што су одабрали баш www.media-ps.rs Медиа-„Перо Србије“ (медиа пс) нашег  новинара да га уважимо и обрадујемо својим присуством.

Шта пожелети Николи осим барем још 100 срећних рођендана и још много успеха уз своју највећу љубав – хармонику.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост