Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Безбедност на интернету


Табла Часопис 08:00:00 0


Народна библиотека „Рака Драинац“ Блаце

 

Народна библиотека "Рака Драинац" Блаце организовала је предавање о безбедности на интернету, интернет предаторима / педофилима и заштитити 

  
 

Трибина: "Безбедност на интернету" Фондације Тијана Јурић 
Народна библиотека "Рака Драинац" Блаце је за ученике осмог разреда, разредне старешине и стручне сараднике ОШ "Стојан Новаковић" у Блацу организовала трибину "Безбедност на интернету". Предавање је одржао Влада Арсић сертификовани предавач Муп-а Републике Србије, новинар и писац. 
Циљ предавања је да укаже  деци тамнију страну интернета и све што може да им се деси приликом коришћења рачунара.
"Већина деце је технички образованија од својих родитеља, мисле да све знају, али им недостаје животна мудрост. Сви који су их вребали у школском дворишту, на улици, кафићу сада су се преселили на друштвене мреже одакле их вребају. Оваквих предавања је до сада одржано у Србији преко 200 и сва су привукла велику пажњу деце. Ми им не причамо шта може да им се деси, већ шта се десило другима и представљамо им начин на који се то догодило", истакао је предавач Влада Арсић.
Блачки основци на трибини су имали прилику  да виде едукативне видео клипове који их упозоравају на велику пажљивост при коришћењу интернета и друштвених мрежа. Предавању су присуствовали и радници Центра за социјални рад Блаце и професори Средње школе Блаце. Предавање је Одржано у просторијама ОШ "Стојан Новаковић" Блаце.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост