Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Ликовни конкурс – „Дечије ликовно стваралаштво“


Табла Часопис 12:00:00 0


ДЕЧИЈИ ЦЕНТАР НИШ
Ликовни конкурс – „Дечије ликовно стваралаштво“


Пропозиције конкурса
Трајање конкурса: Конкурс је отворен од понедељка, 26. фебруара 2018. године до петка 30. марта 2018. године, до 12. часова. На конкурсу учествују сви радови који стигну на адресу:Дечији Центар Ниш улица IX. Бригаде 10.
Учесници конкурса: Ученициод првог до осмог разреда основних школа.
Тема конкурса: СЛОБОДА
Допунско објашњење теме: 
Тема:Желимо да покажемо да бити стваралац поред непроцењивог уметничког дара и жеље за стварањем, можемо померити или рушити границе, ангажовати околину и отворити нове путеве СЛОБОДЕ.
Формат рада: Радове треба израдити на папиру, димензије нису ограничене
Дозвољене технике: Ученици своје радове могу урадити у техникама темпера, акварел, гваш, фломастер, пастел или комбинацијом поменутих техника.
Начин пријављивања: Слање радова на конкурс врши се поштом на адресу Дечијег центра, или лично у Атеље Дечијег центра. Радови се достављају у коверти са назнаком ЗА ЛИКОВНИ КОНКУРС„Дечије ликовно стваралаштво“.
На полеђини сваког ликовног рада обавезно навести следеће податке:
1. име и презиме аутора;
2. назив школе, разред и одељење;
3. име и презиме наставника ликовног;
4. контакт телефон.
Напомена: Радови без тражених података не могу учествовати на конкурсу.
Ограничења: Један аутор на конкурс може послати највише један рад.
Приспели ученички радови биће подељени у четири категорије:
I категорија: Радови ученика I и II разреда основне школе;
II категорија: Радови ученика III и IV разреда основне школе;
III категодија: Радови ученика V и VI разреда основне школе;
IV категорија: радови ученика VII и VIII разреда основне школе.
Одабир победника: Од свих благовремено пристиглих радова, жири ће направити селекцију по наведеним категоријама. Селектовани радови ће бити изложени на интернет ФБ презентацији Дечији центар на којој ће посетиоци моћи да се упознају са свим радовима. Селектовани радови биће награђени. Наставницима ликовне културе чији ученици буду имали највише награђених радова биће уручене захвалнице за неговање и развој дечијег стваралаштва.
Проглашење победника и изложба радова: Свечана додела награда и отварање изложбе награђених радова одржаће се у холу Дечијег центра  у суботу 19. маја 2018. године у 17:00 сати а, у складу са Европском Ноћи музеја. Као и сваке године, одабрана је тема манифестације која може да се примени на различите начине. Тема овогодишње Ноћи музеја је ПОБЕДЕ И ПОБЕДНИЦИ ми смо изабрали СЛОБОДУ као циљ победе. Догађају ће присуствовати сви аутори радова, представници „Дечијег центра“ и новинари Нишких медија.
Напомена: Примљени радови се не враћају, а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама без накнаде ауторима. Сврха овог конкурса је популаризација дечијег стваралаштва, развој креативности код деце и унапређење сарадње Дечијег центра са школама града Ниша као и афирмација Дечијег центра кроз учешће у Ноћи музеја.

Стручни сарадник за ликовне програме

Уметнички директор
Гордана Манчић-Алексић

Анета Цекић


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост