Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Луција Петровска - Да имам чаробни штапић


Табла Часопис 14:00:00 0
Да имам чаробни штапић


Питам се: Зашто кад је толико напредовала технологија и све је сад паметноне измисле неки паметни, чаробни, штапић и поправе све што вређа, боли, унесрећује и убија све људе света.
Да имам један такав штапић поправила бих људе и то оне који сеју злобу, ратове, мржњу, јер човек је господар овога света и  као најсавршеније биће на планети, требао би бити савршен.
То не значи да мора бити образован, леп или богат, него човек од крви и меса. Човек са срцем!
Тај нови човек, препорођен мојим чаробним штапићем, волео би све људе, а посебно децу. Не би дозволио да деца губе родитеље у ратовима, као у Ираку, Авганистану, Сирији, да остану без свог дома или без хране и воде као  у  Африци, да страдају од терориста као у неким великим европским градовима, да се боје да заспу, да се боје да сама  иду у школу или да се играју напољу.
Мој нови човек би скратио радно време мамама и татама да би имали више времена да се друже са својом децом. Да шетају и играју се без трке са временом, да праве албуме са својим насмејаним лицима и стварају најлепше успомене своје породице.
Мој нови човек би мислио и на безбедну и здраву храну. Сви  ми би имали понеки свој врт и гајили најслађе воће и поврће као што су некад имали наши родитељи, о чему сад носталгично причају.
Мој нови човек би забранио производњу оружја, а тим парама би све бескућнике сместио у мала, лепа села и дао им да чувају  стоку и обрађују  њиве, саде шуме...
Мој нови човек потстицао би уметност и љубав према природи, пазио на  околину, а воду чувао као зеницу свога ока.
Волела бих  да имам  чаробни штапић и да сва покварена срца заменим новим, хуманијим и да сви живе лепо са срцима  који бију истим ритмом.
Ритмом Љубави !!!


За Табла Фест 17Луција Петровска, 6. разред, ОШ Крсте Мисирков“ Куманово, Р Македoниja

Педагог: Стојанка Дудучки

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост