Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » АЛИСА У ЗЕМЉИ ЧУДА - ШЕСТ ФЕСТИВАЛА, ШЕСТ НАГРАДА


Табла Часопис 09:00:00 0

Алиса у земљи чуда (фото: Позориште лутака)Дејан Гоцић награђен на Четрдесет осмим сусретима професионалних позоришта лутака Србије


На синоћ завршеним Четрдесет осмим сусретима професионалних позоришта лутака Србије, стручни жири доделио је награду за глумачко остварење глумцу Дејану Гоцићу, за улогу Шеширџије у представи „Алиса у земљи чуда“.
Стручни жири заседао је у саставу Јован Царан, глумац и редитељ, председник жирија, Марина Миливојевић Мађарев, драматург, члан и Јелена Милић Златковић, креаторка лутака.
Додела награда (фото: Позориште лутака)

У такмичарском делу програма учествовало је седам српских професионалних луткарских позоришта, са осам представа: Дечје позориште Суботица (учествовало је равноправно са представама на српском и мађарском језику), Позориште младих Нови Сад, Мало позориште “Душко Радовић” из Београда, Позориште лутака “Пинокио” из Београда, Позориште за децу Крагујевац, Позориште лутака Ниш и Народно позориште “Тоша Јовановић” из Зрењанина, које је било и домаћин овогодишњег фестивала.
До сада је нишко Позориште лутака са представом “Алиса у земљи чуда” учествовало на шест националних и интренационалних фестивала и шести пут је награђена.
Представу је режирао Зоран Лозанчић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Светлана Михајловић, Слободан Миљковић, Биљана Раденковић, Дејан Гоцић и Тома Бибић.

Гран при фестивала припао је представи „Јежић Жожо“ Позоришта младих Нови Сад.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост