Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Прво место на 5. интернационалном такмичењу хорова за поморавски хор Дар


Табла Часопис 16:00:00 0

Фото: МЕДИА-ПСПо оцени интернационалног жирија (Поморавски) Хор Дар освојио прво место (90 бодова) !!БРАВО


Извор: МЕДИА - ПС


На 5. интернационалном такмичењу хорова “Александар Нисис Морфидис“ у Новом Саду хор Дар је освојио прву награду (90 бодова) по оцени интернационалног жирија. У конкуренцији је било 8 хорова од која су два из Србије и 6 из Грчке.

Као и увек, и овог пута су били најмлађи хор што их не омета да равноправно конкуришу за највиша одличја са свима осталима.

И прошле године на овом такмичењу Хор „Дар“ је освојио  прву награду.

Ово је седма година од оснивања хора „Дар“. Чине га деца из Ћуприје и Параћина која вежбају свако у свом граду, а заједнички наступају на свим такмичењима и јавним догађањима.

До сада су врло успешно учествовали на бројним такмичењима, домаћим и међународним и у читавом корпусу награда имају само 2 друга места, сва остала су прва што је за  сваку похвалу.

Организатор овог такмичења је Удружење музичких и балетских педагога Србије.

„Презадовољна сам тиме како деца хора Дар изводе сложене трогласне композиције, иако неки од њих имају тек 6-7 година.
За њих је сваки излазак на сцену прилика да сазревају као будући изводјачи и слушаоци различитих музичких жанрова“ изјавила је за наш портал Маја Нешић руководилац  хора „Дар“.

У првом делу године прирпемају такмичарски репертоар, а у другој се углавном баве забавно-сценским програмом који изводе крајем године.

Прошле године су имали два таква пројекта – “Жива креатива“ подржан на  ЦРХ  конкурсу “Партнерство за будућност“ и “Певај да те цео свет разуме“ који је подржало Министарство културе.

До сада имају објављен један аудио ЦД са својом и музиком других аутора као и свој мјузикл “Звонило је!“ који је потпуно ауторско дело хора „Дар“.


Аутор: Маја Нешић/П.С


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост