Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Представљање књиге „Мисија: музеј“, Иване Нешић


Табла Часопис 12:00:00 0
Ученици ООШ "В. Рибникар" са ауторком књиге

Представљање књиге „Мисија: музеј“, Иване Нешић у Библиотеци града Београда


У понедељак, 12. марта 2018, с почетком у 12 часова, у Римској дворани Библиотеке града Београда, одржана је промоција књиге „Мисија: Музеј“ ауторке Иване Нешић. На промоцији је учествовала: Ивана Нешић, ауторка књиге; Виолета Ђорђевић, библиотекарка из Библиотеке града Београда и ученици основних школа, а међу њима и одељење 4/5 у пратњи учитељице Нине Радић.
 
Ауторка Ивана Нешић, историчарка уметности и писац, позната по хваљеним и награђиваним књигама „Зеленбабини дарови“ и „Тајна немуштог језика“, сада је представила свој нови роман „Мисија: Музеј“. За разлику од прве две књиге у којима се бави нашом народном митологијом и традицијом, у овом роману њена тема је српско сликарство. Као историчарка уметности и заљубљеник у стваралаштво срспких уметника (Катарине Ивановић, Саве Шумановић, Милене Павловић Барили, Надежде Петровић, Паје Јовановић, Моше Пијаде и др) она је скренула пажњу на две ствари: пре свега на сјајне и узбудљиве животе наших великих сликара, поруке и идеје за које су се борили, а потом и на стање у којем се налазе данашњи музеји.

Ученици ООШ "В. Рибникар" испред библиотеке

Нешто више о књизи „Мисија: музеј“, можете прочитати на порталу Библиотеке града Београда „Шта да читам“:   http://www.stadacitam.rs/preporuke/knjizevnost/za-decu/misija-muzej/!

А део првог поглавља књиге прочитајте на сајту:  http://www.kcknjizara.rs/akcije?b=C631.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост