Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Изузетан успех ћупријских основаца на „Књижевној олимпијади“


Табла Часопис 09:00:00 0


 
Фото: МЕДИА-ПС


Изузетан успех ћупријских основаца на „Књижевној олимпијади“ која је одржана у Јагодини!!!


Извор: МЕДИА-ПС
Такмичење из српског језика и књижевности „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА, одржано је 14. априла на нивоу целе Србије.
Питања су била, у неку руку, врло интересантна, а са друге стране, необична за класичан тест књижевности. Само мали број ученика је успео да одговори на већину питања.

Ипак, ове девојчице, ученице завршних , 7. и 8. разреда, и поред свега, након окружног такмичења, које је одржано у Јагодини, успеле су да се пласирају на Републичко такмичење које ће се одржати у Сремским Карловцима.

Из ОШ „13. октобар“ на Републичко такмичење пласирала се Милена Станичић, која је освојила 2. место у класи ученика 8. разреда.

А што се тиче “Вуковаца“, такође су девојке постигле одличне резултате, Ана Бикић, која је на нивоу 7. разреда освојила 1. место и такође пласман на Републичко такмичење у Сремским Карловцима, а ту су и две осмакиње, 2. место – Николија Ратковић и директан пласман на Републичко, и 3. место – Милица Ђурђевић.

За овакав изузетан успех су заслужне ове јако талентоване девојчице, али мора се свакако и поменути да су за то што су оне успеле да својим трудом дођу на сам врх, заслужне и њихове наставнице српског језика, наставница из ОШ „13. октобар“, Гордана Стојановић, као и наставнице које предају српски језик у ОШ „Вук Караџић“, Драгана Благојевић, Маја Милошевић и Јелена Златановић.

Оне су виделе њихову љубав према свом матерњем језику и само разбуктале ту жељу за читањем, тако да су овако високи пласмани само плод рада и жеђи за што већим знањем.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост