Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Теодора Младеновић - Бори се за своја крила, јер небо није граница


Табла Часопис 08:00:00 0


Сања Благојевић-Бошковић, ОШ „Коста Абрашевић“ Београд


Бори се за своја крила, јер небо није граница


Ако се питаш где сам, рећи ћу само – на корак до савршенства. Свет око мене учи ме да под претњом опасности, зла и себичности, умножавам слике и мисли као бајке. А семе бајке посејали су у срце мог малог бића у данима одрастања и оно без престанка ниче, цвета и обнавља се. Кроз сан о срећи и чежњу за непознатом и далеком лепотом покушавала сам да разумем људе. Доброта и разумевање граде један нови свет. То фино ткање људских жеља и дела отпор је силама зла. Поход на Месец није само жеља између маште и стварности. Доживљаји и стремљења честитих и вредних људи нису фантазија већ узлет духа који све улепшава.
Они који се отисну мало више од овог земаљског и мрачног, виде оно што други и не слуте. Ко једном одшкрине срце и у њега прими машту, може да рашири своја крила високо, до неба и још даље. Оставиће за собом бездушан свет и одлетеће у загонетне даљине.
Раскрили крила што шире и узлети што више, чак до небеског плаветнила, обезобрази се у својој жељи да тражиш авантуру, гледај очима птице и певај гласом славуја.
Слушала сам једном давно бајку... Негде далеко иза девет брда... иза девет река... у далеким шумама расте усамљено дрво, а у његовим свиленим гранама савила је гнездо чаробна птица златног срца. Свако вече одлучно крећем да тражим то благо у златном срцу.
Доброта, пријатељство и разумевање у племенитој души чини да небо нема граница; то је смисао хуманог света и златна бајка о љубави.
Бројни маштари, сањари и песници бојили су својим речима слику најдивније баште људских дела. У таквом окружењу моје весело срце и лепа реч на корак су до савршенства.
Теодора Младеновић, 7/5

Ментор: мр Сања Благојевић-Бошковић

Похвала на 14. дечјем међународном фестивалу „Креативна чаролија“ Бања Врујци

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост