Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Екскурзија: Змајево – Сомбор – „Дида Хорњаков“ салаш – Змајево


Табла Часопис 08:00:00 0


Слађана Толанов, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Змајево
У друштву Лазе КостићаУ понедељак, 14. маја 2018. године, кренули смо у договорено време аутобусима на излет Сомбор – „Дида Хорњаков“ салаш – Змајево.
У галерији "Милан Коњовић"

У Сомбору смо прво посетили Галерију „Милан Коњовић“ која је отворена 1966. године збирком од 500 одабраних радова Милана Коњовића, које је велики уметник свом родном граду Сомбору поклонио уз гесло: Слике ове, миљенице моје, са љубављу дарујем родном граду, оне једино њему и припадају.
У позоришту
Затим смо у Сомбору гледали позоришну представу „Прича о Таталији“ - монодраму која на занимљив начин описује односе у породици. Такође разгледали смо фоаје и зграду позоришта, као и сцену и реквизите које користе глумци...
После представе прошетали центром града и разгледали његове знаменитости: Градску кућу, Жупанију, Сунчани сат који се налази на јужној фасади Жупног двора као и споменик Лази Костићу испред куће у којој је живео.

 
Салаш "Дида Хорњаков"

Из Сомбора смо отишли на „Дида Хорњаков“ салаш. Прво смо погледали поставку: етно соба, етно кухиња, летња кухиња, народна ношња као и прибор и алати који су се некада користили у домаћинству. Ученици су у креативној радионици осликавали стаклене посуде које су понели кући. На салашу смо и ручали, а затим су ученици искористили слободно време за игру и дружење. Посебан доживљај им је била вожња коњском запрегом.
У касним вечерњим сатима, по договору, уморни, али пуни прелепих утисака  и задовољни стигли смо у Змајево.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост