Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » БАЛКАНСКО ОДБОЈКАШКО ПРВЕНСТВО ЗА ПИОНИРЕ


Табла Часопис 08:00:00 0

Пионирска репрезентациа Србије у одбојци
После три недеље (од 04.07 - 24.07.2018.) напорних припрема у Караташу крај Кладова, пионирска репрезентација Србије је учествовала на Балканском првенству у Инстамбулу.
Најбитније се, уствари, одвијало у Караташу где смо радили „пуно радно време“. Четири сата тренинга у сали (подељени у два дела) и исто толико у учионици на теоретским предавањима су били интезивни. Додуше, услови у Тренинг центру Министарства за спорт и омладину су феноменални. Обзиром на то, ни велики напори нам нису толико тешко пали. Овде смо изградили  заједништво и велико другарство. Схватили смо колико је важно да једни друге подржавамо, бодримо и гурамо кад је тешко. Одбојка је тимски спорт, и то јако леп.
За Инстамбул смо отпутовали 24.07. право из Караташа, пуни наде да ћемо се окитити једном од медаља. Кренуло је одлично и после борби у  групи, обезбедили смо полуфинале и борбу за медаљу. Мећутим,  у мечевима са домаћинима и Бугарском нисмо били на потербном нивоу, што због повреда, што због бољих противника у одлучујућим моментима.

Наши пионири пред утакмицу

На крају, заузели смо четврто место. То, наравно, није оно што смо очекивали и прижељкивали, али ћемо ускоро добити још једну прилику за пласман на II Европско првенство.
До тада ћемо унапредити наше вештине. Искуство које смо стекли је јако важно и даје нам сигурност. Још једна битна ствар!!!!
Легенда наше одбојке и потпредседник ОСС, Иван Миљковић је све време био са нама у Инстамбулу и давао нам велику подршку. Он нам је организовао и крстарење Босфором обзиром да је у Инстамбулу јако популаран и играо је за овдашњи клуб. Феноменалан је осећај кад седите и разговарате са једном таквом особом. Тада мислите да је све могуће.
Марко Јовановић, члан пионирске
репрезентације Србије и двоструки победник
Табла Феста
ОСС све чини да од нас направи добре спортисте и људе, не форсирајући по сваку цену резултат. Ово је маратонски посао где побеђују они који издрже до краја, а не они који сјајно претрче првих хиљаду метара. На то нас стално подсећају.
Ја овим путем позивам дечаке (пошто је женска одбојка јако масовна) да се прикључе одбојкашким клубовима у својим градовима. Из свог искуства знам да радом и талентом, упорношћу можете стићи далеко... и то „ни по бабу, ни по стричевима“. Селекција се врши стално и деца се прате чак и у најмањим клубовима. Ми смо права репрезентација Србије јер нас има из свих крајева Србије.
Са великом радошћу ћу вас извештавати о догађањима у пионирском одбојкашком спорту.


Марко Јовановић
примач пионирске репрезентације Србије


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост