Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Анђела Марковић - Томас и Тара


Табла Часопис 08:00:00 0


Зорица Перић, ОШ „Дража Марковић Рођа“ Смољинац


Томас и Тара


На једном огромном брду постојало је мало, чудновато село, такозвано Вилино село. Легенда каже да је ово село добило име по вили Тари, која је живела у непосредној близини села.
Оно што је у овој причи чудно је то што Вилино село није могао да види свако. Једино је то могао дечак Томас. Био је то миран и повучен дечак. Кад год би проговорио о Вилином селу, одрасли би то одбијали на бујну дечју машту. Томас је добро познавао вилу Тару. Често су разговарали, а одрасли су мислили да дете прича са замишљеним пријатељем и да ће ту фазу ускоро прерасти. Пролазиле су године, а Томас не само да је заборавио Тару, него му је још више прирасла к срцу. Одлучили су да живе заједно.
Село је било нападнуто од стране варвара. Из Вилиног села могла су само петорица најхрабријих да бране село. Међу најбољима беше и Томас. Тара је плакала за својим јунаком, бојећи се да га не изгуби. Опростили су се на крају села. Пролазило је време. Тара је желела да верује да је све у реду са Томасом. Након недељу дана доживела је велику трауму. Телеграм. Војник јавља да је Томас погинуо. Тара је од силног плакања изгубила своју вилинску моћ и, ношена звезданом прашином, изгубила се негде између двају светова.


Анђела Марковић, шести разред

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост