Конкурси

КЊИШКА СКИТАЊА КРОЗ ДНЕВНИК ЧИТАЊА – КОНКУРС

Дечје одељење библиотеке „Раде Драинац“ у Прокупљу, интернет портал Топличанка и учитељице Јелена Бабић и Љиљана Соколовић расписују КОНКУРС за најлепши Читалачки дневник. Назив конкурса је

КЊИШКА СКИТАЊА КРОЗ ДНЕВНИК ЧИТАЊА

Конкурс има за циљ подстицање читања код школске деце кроз писање дневника читања и илустровање прочитаног. Циљ конкурса је мотивисање и подстицање ученика основних школа да читају, пишу, цртају, маштају, да развијају љубав према књижевности.

Читање и писање дневника траје од 1. фебруара 2020. до 1. априла 2021, а проглашење најлепших дневника биће 2. априла 2021. на Међународни дан дечје књижевности.

Дневник треба да садржи кратке белешке, личне утиске о прочитаном, коментаре, ставове, препоруке, забележен стих или пасус који је посебно привукао пажњу и сл. Дневник читања треба да садржи и илустарције прочитаног, које су лични доживљај читаоца.

Учесници бирају књиге за представљање по сопственом избору.

Свој дневник читања учесници конкурса треба да сликају и да пошаљу слике на имејл dnevnikcitanja2021@gmail.com. Потребно је да послате слике читалачког дневника буду у једном фолдеру.

Ученици чији радови буду проглашени најуспешнијима, најзанимљивијима, најсадржајнијима, најмаштовитијима и најкреативнијима биће награђени књигом.

Најуспешније урађени дневници читања биће део једне презентације која ће бити јавно објављена.

Желимо вам занимљиво и незаборавно књишко путовање!

Аутори конкурса

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com