Конкурси

Конкурс Мини рестАРТ 2023. | International Children’s Art Competiton Mini restART 2023

Мини рестАРТ

Драга децо, поштовани едукатори/ке и родитељи/ке,

Са великим задовољством обавештавамо вас да је објављен 3. Национални дечји литерарни конкурс кратке приче и 5. Међународни дечји ликовни конкурс малог формата Мини рестАРТ 2023.

Назив овогодишњег конкурса је „У потрази за пејзажима“.

Ако кренемо у потрагу, где су пејзажи? Да ли се скривају или нестају и зашто? Уживате ли у промицању предела у покрету док путујете или возите бицикл? Да ли сте освојили неки планински врх и уживали у дугом погледу преко обриса уроњеним у облаке или сте, пак, изгубили дах од судара стена са пеном мора? Јесте ли пронашли свој ноћни пејзаж у коме се звезде крећу и доживели да их заиста можете дохватити? Да ли вас је некад умирило протицање реке? Којом бојом певају шуме и горе, а којом језера? Можда су киша и магла чаробнице тонова? Шта се збива променом светлости у једном дану, а шта променом годишњих доба – колико лица има један исти предео? Налазимо ли животиње и птице у пејзажу, како делимо природу са њима и бринемо ли довољно о њој? Дешавају ли се промене у природи утицајем човека? Може ли и градски пејзаж бити инспиративан?

Нацртајте, насликајте, напишите доживљаје својих обала, таласа или чак олуја – пејзажи су и у нама. Пошаљите нам урбану „разгледницу“ града или нас упознајте са руралним путељцима и обронцима села у којима живите. Приближите нам свој интимни кутак у коме волите да се играте, летујете или проводите време, у граји или тишини. Јер, тишина у природи је величанствена музика и боја и звукова. Желимо да сакупимо највреднију колекцију пејзажа из свих крајева света – ви ћете нам у томе помоћи, зар не?

За учеснике Републике Србије потребне информације у вези са конкурсом налазе се на следећој вези: https://minirestart.wordpress.com/2023/04/01/конкурс-мини-рестарт-2023-international-childrens-art-competiton-mini-restart-2023/

Радује нас ваше учешће и стваралаштво које ћете нам даривати!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com