Конкурси

Конкурс за Десети међународни бијенале уметничког дечјег израза (10. БУДИ)

Отворен конкурс “Откључано небо!” Десетог међународног бијенала уметничког дечјег израза у Панчеву за децу уметнике

Културни центар Панчева, као организатор јубиларног Десетог међународног бијенала уметничког дечјег израза (10. БУДИ), који се ове године одржава под слоганом ОТКЉУЧАНО НЕБО!, позива све образовне и културне институције, те децу узраста до 15 година, да пошаљу своје радове најкасније до 20. априла 2023. године на Конкурс са темом ОТКЉУЧАНО НЕБО!

Главна награда конкурса је “Муњевити Кринфолион”, Гран-при фестивала који аутору/ки најбољег рада омогућује пут у Дизниленд са пратиоцем. Такмичење се одржава у категоријама: Буди ПРИНТ, Буди ОРИГИНАЛ, Буди СЕЛФИЕ Буди СЛИКАР, Буди БАЈКА, Буди ЏУБОКС, Буди МОДА и Буди ФИЛМ. Сви конкурси су отворени до 20. априла 2023. године.

Више информација о категоријама и пропозицијама конкурса могуће је наћи на сајту Културног центра Панчева: http://www.kulturnicentarpanceva.rs/sr/10-budi/10-budi-sr

О квалитету радова одлучиваће стручни жири, а најбољи радови биће уврштени у званичну селекцију 10. Међународног бијенала уметничког дечјег израза и презентовани на вебсајту www.kulturnicentarpanceva.rs, као и у оквиру званичног програма 10. БУДИ.

Бијенале уметничког дечјег израза је међународна уметничка манифестација основана 2006. године, намењена деци и младима, која се сваке друге године одржава у Панчеву од 15. маја до 15. јуна.

Један од основних БУДИ циљева јесте повезивање деце различитих култура света, а у томе су помогле земље гости–домаћини фестивала. До сад су се у овој улози појавиле Куба, Мађарска, Јапан, Шведска, САД, Велика Британија, Данска, Израел и Италија. Ове државе су биле гости фестивала, али и домаћини који су са нама учествовали у креирењу дела програма. Ове године наш гост–домаћин је Немачка. БУДИ започиње свечаном церемонијом и отварањем изложбе награђених радова са међународног конкурса у Галерији савремене уметности. Фестивал отварају градоначелник Панчева и амбасадор земље госта–домаћина Бијенала.

БУДИ подржавају Град Панчево, Министарство културе Републике Србије, амбасаде и инострани културни центри у Србији, као и многобројни други партнери из земље и иностранства. Генерални спонзор 10. БУДИ-ја је компанија БРОСЕ.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com