Конкурси

Ликовни конкурс – БОЈЕ МОГ ДЕТИЊСТВА

ДЕЧИЈИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НИШ
Ликовни конкурс – „Дечије ликовно стваралаштво“
БОЈЕ МОГ ДЕТИЊСТВА

Пропозиције конкурса
Трајање конкурса: Конкурс је отворен од среде, 06. марта 2019. године до петка 15.априла 2019. године,до 12. часова.На конкурсу учествују сви радови који стигну на адресу: Дечији Центар Ниш улица IX. Бригаде 10.
Учесници конкурса: Ученици од првог до осмог разреда основних школа.

Тема конкурса: ИМАМ СЛОБОДУ

Допунско објашњење теме:
Тема: Детињство је време када се слобода упознаје. Уметност је игра која детињству служи. Поред жеље за стварањем, детињство отвара нове путеве СЛОБОДЕ и креира одраслог човека.
Формат рада: Радове треба израдити на папиру, димензије нису ограничене
Дозвољене технике: Ученици своје радове могу урадити у техникама темпера, акварел, гваш, фломастер, пастел или комбинацијом поменутих техника.
Начин пријављивања: Слање радова на конкурс врши се поштом на адресу Дечијег културног центра, или лично у Атеље Дечијег културног центра. Радови се достављају у коверти са назнаком ЗА ЛИКОВНИ КОНКУРС „Дечије ликовно стваралаштво“.

На полеђини сваког ликовног рада обавезно навести следеће податке:
1. име и презиме аутора;
2. назив школе, разред и одељење;
3. име и презиме наставника ликовног;
4. контакт телефон.

Напомена: Радови без тражених података не могу учествовати на конкурсу.

Ограничења: Један аутор на конкурс може послати највише један рад.

Приспели ученички радови биће подељени у четири категорије:
I категорија: Радови ученика I и II разреда основне школе;
II категорија: Радови ученика III и IV разреда основне школе;
III категодија: Радови ученика V и VI разреда основне школе;
IV категорија: радови ученика VII и VIII разреда основне школе.

Одабир победника: Од свих благовремено пристиглих радова, жири ће направити селекцију по наведеним категоријама.Селектовани радови ће бити изложени на интернет ФБ презентацији Дечији културни центар на којој ће посетиоци моћи да се упознају са свим радовима. Селектовани радови биће награђени. Наставницима ликовне културе чији ученици буду имали највише награђених радова биће уручене захвалнице за неговање и развој дечијег стваралаштва.

Проглашење победника и изложба радова: Свечана додела награда и отварање изложбе награђених радова одржаће се у холу Дечијег културног центра у суботу 18. маја 2019. године у 16:00 сати а, у складу са Европском Ноћи музеја. Као и сваке године, одабрана је тема манифестације која може да се примени на различите начине.Тема овогодишње Ноћи музеја је СЛОБОДА ми смо изабрали ИМАМ СЛОБОДУ као циљ одрастања. Догађају ће присуствовати сви аутори радова, представници „Дечијег културног центра“ и новинари Нишких медија.
Напомена: Примљени радови се не враћају, а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама без накнаде ауторима. Сврха овог конкурса је популаризација дечијег стваралаштва, развој креативности код деце и унапређење сарадње Дечијег културног центра са школама града Ниша као и афирмација Дечијег културног центра кроз учешће у Ноћи музеја.

Уредник програма                                                                              Уметнички директор
Гордана Манчић-Алексић                                                            Јован Живковић

Comment here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com